Вчера видяхме поредица от нелепо изглеждащи кратки тийзъри на епичната катастрофична драма „Geostorm”, бележеща режисьорския дебют на продуцента и сценарист Дийн Девлин („Старгейт”, „Денят на независимостта”, „Годзила”), а сега е ред и на първия трейлър. Преди да го видите обаче, с две думи припомняме (с леко подобрение) сюжета.

Действието на „Geostorm” се развива в бъдещето, където след безпрецедентна серия от природни бедствия, световните лидери се събират и изграждат специална система от взаимосвързани сателити, която да контролира климата и да предпазва хората. Един ден системата спира да функционира правилно и вместо да ни пази от бедствията, тя ги създава. Изправени пред лицето на глобална буря с епични размери, която заплашва да помете цялата планета и всичките ѝ обитатели, само един човек (Джерард Бътлър) може да предотврати катастрофата. Той трябва да работи с отчуждения си брат, който междувременно разкрива план за убийството на президента…

Въпреки че забелязваме един-два кофти момента, трябва да признаем, че откъм ефекти трейлъра изглежда доста по-добре, отколкото загатваха кратките тийзърчета, които видяхме вчера. Не че това променя нещата кой знае колко – филмът пак си изглежда като евтин rip-off/wannabe на някоя от епиките на Роланд Емерих (няма как „След утрешния ден” да не ни дойде наум), но все пак, ако визуално е добре, ще е далеч по-лесно да се преглътнат другите неща.

Има някакви шансове филмът да се окаже „guilty pleasure”, но като цяло очакванията ни са за тотална катастрофа (pun very much intended).

Режисьор на „Geostorm” е Дийн Девлин, който е и сценарист наравно с Кийран и Мишел Мълрони. В ролите са Джерард Бътлър, Ед Харис, Джим Стърджис, Аби Корниш, Катрин Уиник, Александра Мария Лара, Даниел Ву, Анди Гарсия и други.

Премиерата е 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. The Day after the Day after tomorrow. Изглежда прилично, а и каста е читав. Дано няма сълзливи тъпотии, като в След утрешния ден и 2012, но ме съмнява!
    Както беше споменато в коментарите от предишната публикация, Джерард ако иска да не стига до STV трябва да спре да идва в Бояна филмс.

  2. гейосторм! вие луд ли сте бе? супер зле изглежда. баси тъпнята, не знам как му се е изплъзнал на емерих тоя проект.