A Christmas Carol
„Коледна песен” („A Christmas Carol”)

Вероятно аз ще съм единствената почитателка на класическия рисуван мюзикъл „Красавицата и звяра”, която няма да отиде да види най-новата му игрална версия – най-вече заради бутафорния Звяр, който прилича повече на кукер, отколкото на омагьосано чудовище – при все факта, че технологиите на 21 век вече създават филми като „Книга за джунглата” и „Планетата на маймуните”… И всъщност си дадох сметка, че ми е мъчно за Дан Стивънс – актьора, който се е цанил за ролята на горделивия чаровен Принц, превърнат в Звяра, който се влюбва в начетената красавица Бел…

Но Стивънс заслужава искрени адмирации за постоянството, с което работи в последните години – след като приключи с ролята на Матю Кроули в „Downton Abbey”, той се ангажира с роли в най-разнообразни проекти, реализирани в коренно различни жанрове – фантастични екшъни със свръхестествени елементи, комедийна сатира, мафиотски „завери”… и очевидно пак му е време да се „завърне” към образа на старомоден английски джентълмен.

В подготвяния филм „The Man Who Invented Christmas”, режисиран от Бхарат Налури, Стивънс влиза в ролята на самия Чарлз Дикенс, който решава да напише и публикува сам абсолютната класика „Коледна песен” („A Christmas Carol”). Ето какво споделя Дан Стивънс пред EW.

Историята се оказа доста интригуваща, страховита и забавна. За мен филмът ще се окаже супер свеж поглед към света в онова време. Дикенс е издигнат на пиедестал в Англия, обаче се оказва, че той е бил доста безразсъден, понякога е постъпвал дори детински, а в други случаи се е държал като изключително мрачен и доста неприятен тип…

Голяма е вероятността „The Man Who Invented Christmas” да се появи в сезона на зимните празници в края на 2017 година. Ето как изглеждат сините очи на Стивънс под смръщените, „дикенсови” вежди.

THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS (2017) Dan Stevens as Charles Dickens
THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS (2017)
Dan Stevens as Charles Dickens

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments