Добри новини за почитателите на Астрид Линдгрен и анимацията на майсторите от студио Ghibli – детската поредица „Роня, дъщерята на разбойника”, за която бяхме споменали преди (вече) доста време, ще се появи на малкия екран – Amazon Prime Video в Щатите и Великобритания. Разказвачът в поредицата е носителката на „Златен Глобус” Джилиън Андерсън, режисьор е Горо Миязаки („Up on Poppy Hill”, „Tales from Earthsea”), а като продуценти зад проекта, освен студио Ghibli, са и Saltkråkan – the Astrid Lindgren Company.

Ето къде се случват приключенията.

В основата на поредицата е супер-популярната книжка на любимата Астрид Линдгрен, която след издаването си през 1981 година е продадена в над 10 милионен тираж навсякъде по света, преведена е на 41 езика и има телевизионни и кино-адаптации. Епизодите са 26 на брой и разказват за 10-годишната Роня (Тереза Галахар), родена в една бурна нощ в планинска крепост, която израства с баща си (Руфъс Хаунд) и майка си (Морвена Банкс), както и с една банда страхотни разбойници. Тя е силно и любознателно момиче и открива, че гората може да бъде едновременно прекрасна, но и много страховита, населявана от най-различни странни създания. Най-добрият й приятел е Бирк (Кели Адамс), синът на един противник на баща й – как да се съчетаят приятелството и верността към семейството?

Тара Соренсен, ръководител на програмния отдеел за деца в Amazon Studios, споделя:

Очакваме с нетърпение да споделят тази невероятна история за любовта, семейните и приятелските връзки с всички зрители.

Режисьорът Горо Миязаки обобщава:

С Роня Астрид Линдгрен предлага на децата да вярват в собствените си сили и израстване, а на родителите – да се учат повече от децата си. Чрез ваимно уважение ще постигнем свободата в истинския смисъл на тази дума.

Роня, дъщерята на разбойника” ще бъде на разположение от 27 януари за всички абонати на услугата Prime Video (в САЩ и Великобритания) – епизодите може да се стриймват чрез видео-приложението на Amazon на съвместими телевизори, включително Amazon Fire TV и мобилни устройства, или на www.amazon.com/originals, без допълнителна такса, освен тази на членството в Amazon Prime Video. Поредицата ще е достъпна и като част от абонамента (специално за деца) Amazon FreeTime Unlimited, който може да се използва извънредно и специално на Amazon-устройства, включително Amazon Fire TV и Fire tablets, като всеки Fire Kids Edition се предлага с едногодишен Amazon-абонамент.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *