Преобладаващото мнение е, че като цяло 2016-та беше добра за хорър жанра и в известна степен сме склонни да се съгласим, особено ако приемем, че заради разпространението си в Щатите, в нея се включва и шедьовърът (не, не се притесняваме да използваме тази дума, особено в случая) на Робърт Егърс „Вещицата”. Въпросът е, че едни от най-очакваните и добре приети заглавия през годината не успяха да ни зарадват, толкова колкото ни се искаше (пресен пример са ни „Don’t Breathe” и „The Autopsy of Jane Doe”), а тези, които го направиха, като „The Invitation” и „Green Room”, въпреки че могат да се определят като хоръри, ги причисляваме по-скоро към трилърите.

В този ред на мисли, силно се надяваме 2017-та да покрие високите очаквания, които имаме към някои предстоящи хорър филми, а съдейки по първия трейлър на едно от най-обсъжданите фестивални заглавия, шансовете за това не са малки. Става дума за френският „Raw” („Grave”) на Джулия Дукарно, който беше показан в Седмицата на международната критика в Кан, където спечели наградата ФИПРЕСИ, а след показа му в Торонто се появиха съобщение за припаднали хора по време на прожекцията му.

Вижте първия трейлър на филма в два (доста различни) варианта – red и green band.

Изглежда ни прекрасно! А фактът, че филмът е френски, прави нещата още по-хубави – част от заглавията от така наречената „френска нова вълна” в хорър жанра, са сред най-любимите ни от последните 20-тина години, като най-ярки примери са „Inside” и особено „Martyrs”. Нямаме търпение да го гледаме.

В допълнение ви предлагаме официалният синопсис, както и първия постер.

Raw” разказва за 16-годишната Жустин. Всички в нейното семейство са ветеринари и вегетарианци. Тя започва като отличен ученик във ветеринарно училище, но скоро попада в един упадъчен и опасен, но ужасно съблазнителен свят. Подложена на поредица ритуали за приобщаване и готова на всичко за да се впише в обстановката, Жустин загърбва семейните ценности и опитва сурово месо за първи път. Последиците от нейните действия са неочаквани и ужасяващи и скоро истинската и същност започва да изплува…

плакат

Режисьор и сценарист на „Raw” („Grave”) е Джулия Дукарно. В ролите са Гаранс Марилие, Ела Румпф, Раба Не Оуфела, Лоран Лукас, Жоана Прес и други.

Премиерата е 10 март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Green Band“ трейлъра се оказа в пъти по-надъхващ от ред бенд-а. Рядко се случват такива неща. Как да не се надъха човек.