Не че напоследък Мат Деймън взима най-премислените и подходящи решения, но вероятно поривът му да се оттегли от амбициозната позиция „режисьор” на проекта „Father Daughter Time” ще му спести доста главоболия (и укорителни погледи) в бъдеще. Не всеки има потенциала да застане зад камерата и с пълната увереност на човек, който знае какво прави, да извика „Камера! Начало!” – ортакът на Деймън доказа, че се справя добре с тази отговорност, но за самия Мат… не сме съвсем сигурни, че ще му провърви в това поприще.

За идеята един татко да вземе щерката със себе си на тридневен престъпен рейд знаем отдавна – сценарият присъства в прочутия „Черен списък” с нереализирани проекти от 2011 година, когато на първо място със 133 гласа се беше „изкачил” проекта за „Игра на кодове”. При все че Деймън е работил вече върху много сценарии и може би му е време да реши да се занимава с режисура, надали този проект ще може да бъде съчетан с работния график на актьора. Именно затова „Father Daughter Time” преминава в ръцете на Гавин О’Конър („Warrior”, „Счетоводителят”), който споделя, че има много лично отношение към материала:

„Винаги съм искал да работя върху отношенията между баща и дъщеря… Отглеждах собствената си дъщеря сам в продължение на години и беше важно за мен да й дам възможно най-добрия личен пример. Но ние все пак сме хора, със своите недостатъци, и често правим грешки, или може би не сме имали пред себе си подходящите примери за подражание, докато сме израствали… Много е възможно твоята собствена дъщеря да я възприемаш като извънземно, абсолютно неразбираемо същество – и въпреки всичко ти си част от нея и тя е част от теб, защото всеки неусетно влияе върху формирането на другия. Моето желание беше да работя именно върху това – как живееш с тези задължения, възможно ли е да се окажеш добър баща за дъщеря си при положение, че никой не те е научил на това?…”

Тъй като няма никаква допълнителна информация за сюжета, освен споменатото вече „един мъж извършва тройно престъпление, негов съучастник е 11-годишната му дъщеря”, все още е много рано да се коментира какъв ще бъде подхода на режисьора, как/кой ще развие темите в сюжета и на кого ще бъдат поверени главните роли. Ние, разбира се, ще очакваме ъпдейти. И междувременно ще пожелаем на Мат Деймън да се измъкне с възможно най-малко негативи от очертаващия се като провал „Великата стена” на Джан Имоу…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *