Алфонсо Гомес-Рехон
Алфонсо Гомес-Рехон

Покрай безбройните постове в различни социални мрежи (най-бързо действащото новинарско поле!), посветени на новото развихряне на Бенедикт Къмбърбач, вече се бяхме отказали да чакаме официална визия, но ето че The Weinstein Company пуснаха първи поглед към „The Current War” – и в обектива съвсем естествено и закономерно е Томас Едисън, пардон – самият Къмбърбач в неговата роля. Няма по-подходящо време за промоция на този проект от седмицата след края на поредния сезон на „Шерлок”! Един от най-добрите и най-ангажираните британски актьори в момента получи своя шанс за пробив именно с ролята на прочутия детектив и е съвсем естествено след отшумяването на различните, неочаквани като стил и настроение епизоди от новогодишния подарък на ВВС, Къмби да влезе в полезрението на феновете и медиите със следващия си проект.

Бенедикт Къмбърбач

Историята в „The Current War” е посветена на битката между Томас Едисон и Джордж Уестингхаус (в ролята – Майкъл Шанън) за създаване на практическа система за електрифициране, както и за реализирането на техните изобретения в страната и по света. Историята за това съперничество от преди 130 години е любопитна и от чисто образователна гледна точка, пък и голяма част от екипа ни е пристрастен към подобни пътувания към миналото, затова очакваме с интерес финализирането на проекта.

The Weinstein Company продуцират и ще разпространяват „The Current War”, написан преди няколко години от Майкъл Митник и попаднал на осмо място с 30 гласа в „Черния списък” за 2011. Режисьор е Алфонсо Гомес-Рехон („Me and Earl and the Dying Girl”, „Collateral Beauty”), а останалите роли са разпределени между Том Холанд, Катрин Уотърстън, Матю Макфейдън, Тъпънс Мидълтън, както и Никълъс Холт, който ще се превърне в Никола Тесла.

Чакаме да кажат кога се очаква да е готов филма, за да започнем със залаганията …

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Тъпънс Мидълтън!!!! това име ли е или нарицателно?! хахаха, Интересен проект изглежда!

  2. А Милко?

    Нали ще го викнат да разцъка един Тесла!? Заслужава си да го споделим със света.