Ричард Гиър не е сред най-големите ни любимци, но със сигурност има прекрасни роли във филмографията си. С напредването на възрастта всеки човек променя до голяма степен отношението си към света и в този смисъл се променя и начинът, по който се подхожда към творческите задачи. За филма на Sony Pictures Classics „Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer”, в който е отредена главна роля на мистър Гиър, не бяхме чували нищо. При все, че е бил показван в Телюрайд и Торонто, филмът на Джоузеф Сийдър („Footnote”) е останал извън фокуса на внимание на публиката. За това има много причини – особено в реалността на бързата информация и безбройните филмови сюжети, които се предлагат на зрителите (не само) от големия екран, а и от множество други медии. От трейлъра оставаме с (далечно) усещане за УдиАлънов-вайб, но може и да грешим – вижте и преценете сами.

Когато попаднем на (прекомерно) дълъг синопсис, обикновено ни изпълва подозрение, че авторите на филма са леко объркани – не са сигурни как се е получило тяхното творение и се опитват да обяснят накратко най-важните моменти. Даваме си сметка, че понякога сюжетът е доста оплетен, но все пак кому е нужно да се преразказва цялото действие? Затова ще караме по „съкратената процедура” – Норман Опенхаймер го играе „уреждач” на неща, или по-народному – „далавераджия”. По-скоро се опитва да се намести в някакви висши кръгове, със сериозни финансови взаимоотношения, но нещо не му се удава. След като безразсъдно подарява чифт супер-скъпи обувки на чаровен израелски политик, който брани изолацията си в Ню Йорк, а три години по-късно същият човек е избран за премиер на Израел, Норман получава шанс да се вмъкне в „кръговете на влияние”, за които винаги си е мечтал. Но когато се пробва да осъществи свой шантаво-грандиозен план, ситуацията излиза извън контрол и трябва да се предотврати международна катастрофа…

Забележителен е актьорският екип, който реализира тази драматична (с амбиция да бъде забавна) история – към Ричард Гиър в ролята на Норман се присъединяват Ханк Азария, Стив Бушеми, Шарлот Генсбур, Лиор Ашкенази (в ролята на израелския премиер), Майкъл Шийн, Дан Стивънс. Очаква се „Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer” да се появи в Щатите на екран през пролетта на 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *