Welcome to a new world of gods and monsters!

Идното лято Мумията се завръща, но не като поредното продължение на поредицата с Брендън Фрейзър, а в изцяло нова версия, която, след културния провал на „Дракула: Неразказан”, ще се опита да даде подобаващ тласък на споделената чудовищна вселена на Universal. На хартия почти всички предпоставки за успех са налице, но дали и на практика ще е така, тепърва предстои да разберем.

Един от важните моменти в разкриването на истинския потенциал (и същност) на филма е трейлър, който да ни даде някаква по-реална представа какво можем да очакваме. Първата реклама на „The Mummy” ще дебютира тази неделя, а появата ѝ беше възвестена от кратко тийзърче и постер, разпространени от Universal.

Тийзърчето е от най-дразнещия тип – само 15 секунди, но пък ни представя основните герои в лицето на Том Круз, Ръсел Кроу, Анабел Уолис и София Бутела, която влиза в ролята на страховитата (и доста секси?) Мумия. Вижте.

Трудно е да се прецени само от тези секунди, но оставаме с впечатление за по-скоро екшън ориентиран филм (по подобие на споменатата по-горе поредица с Брендън Фрейзър), а не толкова за хорър като оригиналните класики на Universal, каквото е нашето желание. Въпреки това, Ръсел Кроу, който изпълнява ролята на д-р Джекил, спомена, че филмът е направен с идеята да „seriously scare the shit out of you”, така че имаме надежди – може би в неделя ще видим нещо, което да наклони везните в тази посока. Нямаме нищо против да видим и комбинация от двете.

Ето и не особено вдъхновяващия постер.

плакат

Древна кралица (София Бутела – „Kingsman: Тайните служби”, „Стар Трек: Отвъд”), чиято съдба е несправедливо отнета, би трябвало да е затворена за вечни времена в гробница под безмилостната пустиня. Но в наши дни озлобената кралица се събужда и с нея се пробуждат и ужаси отвъд човешкото въображение.

От необятните пясъци на Близкия изток до скритите лабиринти под съвременния Лондон, „The Mummy” съчетава неочаквано напрежение и вълнения в оригинално превъплъщение, което дава началото на един нов свят на богове и чудовища.

Режисьор на „Мумията” („The Mummy”) е Алекс Курцман, а сценаристи са Кристофър МакКуори и Джон Спейтс. В ролите са Том Круз, Ръсел Кроу, София Бутела, Кортни Б. Ванс, Джейк Джонсън, Анабел Уолис и други.

Премиерата е 9 юни 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Том Круз тича и прави безумни каскади – sold! Алекс Кърцман режисьор – нечак толкова… Мисля, че най-рано днес с излизането на по-дългия тийзър (трейлър) или каквото и да е ще може да се правят по-генерални заключения.