Вземете сега едно скандално мнение: част от нас смятат, че за разлика от романите на Е. Л. Джеймс първият „Петдесет нюанса сиво“ не беше пълна обида за интелекта, след която ти трябват няколко дни, за да си възстановиш нормалната мисловна дейност, а най-големият му проблем беше, че е прекалено беззъб и обикновен. Абсолютно нищо провокативно нямаше на нито едно ниво, включително (и най-вече) в секса. Да го кажем така: ако някоя от бабите ни го гледа, даже няма да ѝ направи впечатление.

В този ред на мисли, ако авторите на филма следват препоръката на собственото си рекламно изречение „This Valentine’s day slip out of the ordinary”, значи може „Петдесет нюанса по-тъмно” да бъде малко по-така и най-накрая да видим „якия секс”, за който чуваме, когато разни тийнейджърки и „сокър мамчета” говорят за поредицата.

Има ли реални шансове за такова нещо? Вижте новия трейлър и преценете сами.

По-скоро не! Ако искате да видите нещо предизвикателно и провокативно свързано със секса, което се случва на реални хора, а не е просто плод на, извинете ни за израза, недоклатена фантазия родена от най-лошата възможна представа за истинска любов, гледайте „Тя” на Пол Верховен. Сигурно сме го споменавали и друг път, но ако бяха наели Верховен, Дейвид Кроненбърг или Ейдриън Лайн да екранизират някоя от книгите, крайният резултат можеше и да става за нещо. Някои хората обаче имат стандарти, което само може да ни радва.

 Когато нараненият Крисчън Грей се опитва да примами отново в живота си предпазливата Ана Стийл, тя предявява претенции за нови условия, преди да реши дали да му даде втори шанс. Двамата започват да си възвръщат вярата един в друг и да търсят стабилност, ала мрачни фигури от миналото на Крисчън започват да кръжат около двойката, решени да разрушат надеждите им за общо бъдеще…

плакат плакат fifty_shades_darker_ver2_xlg

Режисьор на „Петдесет нюанса по-тъмно” („Fifty Shades Darker”) е Джеймс Фоли („Glengarry Glen Ross”, „House of Cards”), а сценарият е дело на Нийл Ленърд, по романа на Е. Л. Джеймс, която е в ролята на продуцент. В ролите са Джейми Дорнан, Дакота Джонсън, Марша Гей Хардън, Дженифър Ел, Люк Граймс, Рита Ора, Виктор Расук, Елоиз Мъмфорд, Макс Мартини, Ким Бейсингър, Хю Данси, Бела Хийткоут, Ерик Джонсън и други.

Премиерата е 10 февруари 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Кликнах случайно тук,

    но ми се струва, че с тия плакати искат да ни пробутат някои одеколон, боя за коса, дизайнерска табуретка, кристали някакви.

    Шегата настрана, от достоверен източник знам, че на пазара има няколко ремаркета по-добри сюжетни линии откъм розов съспенс с порене на бикини, камшици, съчетани с драма, личностни дерзания и класова несправедливост. Поради което и моят единствен въпрос: Защо?