Нов проект на Lionsgate беше обявен миналия месец, но не сме говорили още за него, защото чакаме нещата да станат сигурни. А какво по-сигурно от избор на актьор, който ще играе „злодея” в предстоящо екранно приключение? В очакване да видим Бен Менделсон като командир Орсън Креник в „Rogue One: История от Междузвездни войни” научаваме от Variety, че именно с него се водят преговори за ролята на шерифа от Нотингам в подготвяния филм „Robin Hood: Origins”.

Нали помните, че през 2010 година легендата за Робин Худ беше представена през погледа на Ридли Скот, където любимият му Ръсел Кроу „въздава правосъдие за бедните и онеправданите”, а в ролята на Нотингам е Матю Макфейдън. За част от екипа ни много по-отчетлив е споменът за епичната сага на Кевин Рейнолдс от началото на 90-те с Кевин Костнър в главната роля и иконичния Алън Рикман, който си беше преваплъщение на злото в кожата на Нотингам. Сега Бен Менделсон се включва в „много мрачно” преразказване на познатата история – Робин Худ се връща у дома след кръстоносен поход и открива, че Шеруудската гора вече… не е това, което е била. Тайрън Еджъртън в ролята на Робин Худ ще сформира и застане начело на банда недолюбвани от властите мъже, които ще защитават онеправданите. Компания ще му прави Джейми Фокс в ролята на Малък Джон, любимата на Робин Мариан ще бъде Ив Хюсън („The Knick”), а Джейми Дорнан („Петдесет нюанса сиво”) влиза в ролята на Уил Скарлет.

Сценария на тази нова версия на историята за Робин Худ е дело на Джоби Харълд („King Arthur: Legend of the Sword”), а ще режисира Ото Батърст („Peaky Blinders”). „Robin Hood: Origins” е продуциран от Леонардо ДиКаприо и Дженифър Дейвисън Кайлърън, Базил Айвъник, Тори Тънъл и Джоби Харълд. Известни се още няколко проекта за нов(и) разказ(и) на историята за Робин Худ – от Sony, от Warner Bros, от продуцентите на „300”, но за момента оставаме на вълна Бен Менделсон и неговия Нотингамски шериф – не се съмняваме, че ще бъде впечатляващ!

Очаква се филмът да е готов за премиера на екран (и IMAX) на 23 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *