The Zookeeper’s Wife” е бестселър на Даян Акерман от 2007 година, а екранизацията по него е дело на Ники Каро (прекрасният „Whale Rider”) и сценаристката Анджела Уърман, като главната роля е поверена на Джесика Частейн. Освен че е уникално добра актриса и страхотно красива жена, Частейн изглежда превъзходно в образ, поставена във всякакви епохи от историята на човечеството. В случая с този разказ става дума за истинската история на Антонина и Ян Забински, които са управители на зоопарка във Варшава в навечерието на Втората световна война.

1939 година, Полша. Антонина Забинска и нейният съпруг, доктор Ян Забински се грижат за Варшавския зоопарк и той е едно от най-прекрасните места за обитателите му и за всички хора, които имат желание да дарят любов на животните, по примера на управителите на парка. Идва момента, в който армията на нацистка Германия нахлува в Полша. Светът и хората са ужасени, а за животните в парка отговаря нов зоолог – Луц Хек, военен от силите на Райха. Забински се включват в съпротивата и замислят план, чрез който да спасят живота на колкото се може повече хора от Варшавското гето. Антонина излага себе си и децата си на огромен риск в името на свободата и спасението…

Историята на „The Zookeeper’s Wife” е драматична и трогателна, освен това визуално изглежда превъзходно и се надяваме да имаме шанс за среща с този филм… Ето какво споделя за него Ники Каро пред USA Today:

Една прекрасна история, в която фокусът не е само върху природата на хората и на животните, но и върху състраданието и човечността. Забински са приютявали евреи с невероятен риск за себе си поради една съвсем проста и естествена причина – това е най-правилното нещо, което е трябвало да сторят.

Заедно с любимата ни Частейн, главни роли са поверени и на Даниел Брюл и Йохан Хелденберг – Брюл познаваме добре от най-различни роли през годините, от драматични независими проекти до блокбастърни изцепки, а Хелденберг прави наистина изключителна роля в „Краят на омагьосания кръг”, който преди няколко години беше фаворит за Наградата LUX на Европейския парламент и в селекцията за Европейските филмови награди.

Focus Features ще разпространява „The Zookeeper’s Wife” на кино от 31 март 2017 година.

jessica-chastain-zebras-the-zookeepers-wife johan-heldenbergh-jessica-chastsain-the-zookeepers-wife jessica-chastain-lion-cubs-the-zookeepers-wife niki-caro-jessica-chastain-the-zookeepers-wife zookeepers-wife-poster-2-20161118

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *