Ако го „дървите” на брадясали мъже с автомати, които гледат сериозно, стискат челюсти и от време на време пускат по една сълза, може би сте харесали „Мъже от стомана”, „Последният оцелял” или „Американски снайперист” (който, все пак трябва да уточним, е доста по-качествен като изпълнение от другите два). На нас такива не ни минават и филм за войната скоро не ни е харесал истински. Последните добри попълнения може би бяха тези на Катрин Бигълоу – „Войната е опиат” и „Враг номер едно”. Но да не се отплесваме.

Само веднъж сме писали за „Man Down” на Дито Монтиел („Уличен бой”, „A Guide to Recognizing Your Saints”), може би защото почти нищо не е излизало като информация след като беше публикувана първата снимка. Припомняме ви, че филмът е психологически трилър, в който ветеран от Афганистан се бори с миналото си, докато търси семейството си в постапокалиптична Америка. Сега вече разполагаме с първи трейлър. Вижте го:

Положението никак не е розово. Нито осветлението ни харесва, нито екшънът, за сълзите на Шая Лебоф няма да коментираме, преди да сме гледали филма. Харесваме го и от няколкого години бихме казали, че няма слаба роля. Отзивите засега също не са много добри. Говори се, че е поредната патетична боза, която можете след години да засечете по телевизията и да се изненадате, че дори не сте чули за нея, при положение, че в ролите освен Шая се подвизават Гари Олдман, Джай Кортни и Кейт Мара. Както и да е, не знаем дали ще пишем още по темата.

В заключение ви предлагаме официалния плакат:

плакат

Режисьор на „Man Down” е Дито Монтиел, сценарият е дело на Адам Симон („Synapse”), а в ролите са Шая Лебоф, Гари Олдман, Джай Кортни, Клифтън Колинс-син, Кейт Мара, Кристофър Хески и други.

Премиерата е 2 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *