Какво е Коледа без някой филм за повдигане на духа? Едно от тазгодишните предложения е „Collateral Beauty” на Дейвид Франкел, включващ звезден актьорски състав (също нещо доста характерно), воден от Уил Смит, който споделя, че филмът „носи мъничко от „It’s a Wonderful Life” и „The Wizard of Oz”. Разбира се, ние сме скептични, но това е нещо, което ще обсъждаме чак след премиерата. Засега може да коментираме единствено рекламите.

Преди да видите най-новия трейлър обаче, ето с две думи за какво става въпрос:  Уил Смит влиза в ролята на мъж, който губи всякаква надежда след смъртта на дъщеря му. Като начин да се справи с депресията той започва да пише писма на Времето, Смъртта и Любовта и един ден те се появяват пред него от плът и кръв, помагайки му да превъзмогне трагедията и да излекува разбитото си сърце. Въпросът е дали вселената се е отворила към него или е нещо далеч по-практично и реално?

В останалите роли ще видим Кейт Уинслет, Едуард Нортън, Майкъл Пеня, Наоми Харис, Хелън Мирън (Смъртта), Кийра Найтли (Любовта) и Джейкъб Латимор (Времето). Ето и трейлъра.

Смятаме, че обратът се вижда от километри и се надяваме, че това е нещо, което ще стане ясно още в началото, а няма да ни го пазят като финална ”изненада”. Като цяло, това, което виждаме, не ни грабва особено, но от време на време дори и ние имаме нужда от някой „uplifting” филм и сме склонни да дадем шанс на този, най-малкото заради актьорския състав, а и Франкел ги може сълзливите неща. И друг път сме попадали на подобни истории с евтини, прекалено сантиментални трейлъри, които впоследствие са се оказвали поносими.

плакат

Режисьор на „Collateral Beauty” е Дейвид Франкел („The Devil Wears Prada”, „Marley & Me”, „Hope Springs”), сценарият е дело на Алън Лоуб и Андреа Логидайс Агнесина. В ролите са Уил Смит, Хелън Мирън, Кейт Уинслет, Едуард Нортън, Майкъл Пеня, Наоми Харис, Джейкъб Латимор и Кийра Найтли.

Премиерата е 16 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Дори не догледах трейлъра, ужасно тъп ми се струва засега тоя филм.

  2. Синопсиса ми казва,

    че „ако сценария и диалозите са доволно уважени, филмът може и да си струва доста приятния каст.“ Ако режисурата не оака всичко друго, ъфкорз.