Грег Никотеро сред своите произведения на гор изкуството
Грег Никотеро сред своите произведения на гор изкуството

Седмото издание „The Walking Dead“, за което последно писахме тук, върви успешно и рейтингите, макар по-ниски от тези на предните два сезона, продължават да са впечатляващи. Няма да се отклоняваме по линия кaкто на положителните страни (Джефри Дийн Морган и тоновете качествени production values), тaкa и на отрицателните (досадния пълнеж и сълзливата мелодрама), само ще отбележим, че все така следим сериала с морбиден интерес. Финалът на новите епизоди ще бъде излъчен чак през април следващата година, а снимките приключиха едва преди дни. По този повод Грег Никотеро, една от най-важните фигури в „The Walking Dead“ (той е отговорник по грима, продуцент и режисьор), сподели в социалните мрежи нещо любопитно:

Всеки, който е запознат с поджанра на зомби филмите, веднага ще разпознае Dr. Tongue – емблематична фигура с кратко, но запомнящо се присъствие във великолепния постапокалиптичен хорър „Day Of The Dead“ на Джордж А. Ромеро, който скоро ще се прероди чрез втори римейк. Явно „езическият“ възкръснал труп ще е поредното великденско яйце в хитовата продукция на AMC. Ако не сте наясно за какво точно говорим, изгледайте началото на Ромеровата класика и ще забележите образа при появата на заглавието:

За пореден път Никотеро се доказва като истински пич, който не просто е респектиращ професионалист в работата си, но и не пропуска на свой ред да покаже респект към своите корени – именно „Day Of The Dead“ от 1985 г. е големият му трамплин в киното, където едновременно помага на Том Савини за ефектите и играе ролята на редник Джонсън (един от военните, който рано-рано гризва дръвцето… или по-скоро дръвцата гризват него).

Главата на редник Джонсън се готви за „главната“ си роля в „Денят на мъртвите“
Главата на редник Джонсън се готви за „главната“ си роля в „Денят на мъртвите“

Живите мъртви“ ще се сдобие и с осмо завръщане – както традицията повелява, то се очаква през есента на 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *