Хавиер Бардем като призрачния капитан Салазар
Хавиер Бардем като призрачния капитан Салазар

За добро или за зло, през следващата година поредицата „Карибски пирати” се завръща с нов, пети филм, озаглавен „Dead Men Tell No Tales”, и почитателите на капитан Джак Спароу (Джони Деп) отново ще могат да го видят в действие. Този път нефелно носещият се пират е изправен пред ужасяващия призрачен капитан Салазар (Хавиер Бардем), който е поел на мисия да убие всеки един пират в морето, а Спароу има специално място в списъка му.

Именно Салазар е в центъра на първия тийзър трейлър на филма, който бе показан късно снощи по време на финала на „Fear The Walking Dead”. Вероятно ще си помислите, че това е странен избор за дебют на трейлър на филм на Disney, но след като изгледате видеото, ще видите, че има известна логика в това решение. Вижте.

Честно казано, кадрите ни харесаха. Винаги сме били почитатели на поредицата (по-скоро на първите три части на Гор Вербински), а тийзърът ни предлага някои от любимите ни елементи, сред които са мрачната визия, сценографията и ефектните CG герои. Хавиер Бардем може би ни идва малко странен с тази „плуваща” коса, но като цяло ни допадна и смятаме, че ще е голям плюс за филма и далеч по-интересен герой от Черната брада на Иън Макшейн от „В непознати води”. Също така се радваме, че Disney не стартираха с Джак Спароу – струва ни се добра идея по-дълго да го държат скрит от рекламната кампания.

Вижте и първия тийзър постер, разкриващ най-новата инкарнация на Джоли Роджър, която според нас не е никак лоша:

плакат

Потопен в изцяло ново приключение, злочестият капитан Джак Спароу (Джони Деп) открива, че ветровете на нещастието могат да духат дори още по-силно, когато смъртоносните призрачни пирати, предвождани от стария му враг, ужасяващия капитан Салазар (Хавиер Бардем), са избягали от Триъгълника на дявола, с намерение да убият всички пирати в морето… включително и него. Единствената надежда на капитан Джак е да открие тризъбеца на Посейдон – артефакт, който дава на своя притежател пълен контрол над всички морета.

Режисьори на „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” са Йоаким Рьонинг и Еспен Сандберг, сценарият е дело на Джеф Нейтънсън („Хвани ме, ако можеш”), а в ролите са Джони Деп, Хавиер Бардем, Кая Скоделарио, Джефри Ръш, Кевин Р. Макнали, Стивън Греъм, Брентън Туайтс, Орландо Блум, Пол Макартни, Дейвид Уенъм и други.

Премиерата е 26 май 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Мега тъпо, както и останалите филми… но ще се изкефят децата, пичките и пъпчаците… Поне да имаше малко от саундтрака да прикрие тоя бълбоч…

  2. Изглежда приятно, все пак говорим за Карибски пирати – отиваш да се позабавляваш, да видиш готини ефекти, лафове чат-пат, Джак Спароу и екшън. Първите три уцелиха формулата (лично предпочитам 1 и 3), но последният беше меко казано скучен.

  3. Плаката е готин. Не знам какво да кажа за тийзърчето, предполагам е ок.

    Първите три филма според мен бяха последната комерсиална трилогия, преди да ни завладее мощният маркетингов конвейр – като критерий за пътеводна светлина, и интернет комиксовият нърд – като оценка за качество. Малко ми е тъжно, че Пламен им придава сравнителните свойства на доста от съвременните комерсиални боклуци, защото те – ако не друго – си вършат работата много по-добре, а пък най-малкото са много по-оригинални имайки в предвид целенасочеността им – блокбъстър.

    Дори четвъртият филм има в пъти по-положителни качества от многото напълно забравими вонящи дъвки излезли след него. В тази връзка с тъга установих, че сценаристите на предишните филми са били заместени (Елиът и Росио). Определено смятам, че те играеха (доста) голяма част от формулата за успех :(. А като се вземе в предвид и днешната политика на Дисни – майко мила – притесненията се покачват.

  4. Първите два са окей, третият ми беше на моменти непоносим, но и той има качества, обаче четворката е тотално форгетъбъл дупка, пълна догоре със скука. За петицата имам някакви надежди, че ще е гледаем и фъни, най-вече заради режисьорите.