За да бъде подготвена публиката, особено когато става дума за независими драми с фестивална предистория, е нужно по-детайлно запознаване с материята. И дори когато средствата за реклама са ограничени до санитарния минимум, неизбежно е да се появи поне един трейлър, дори и да е в (пред)последния момент – май така стоят нещата с „The Free World”, режисьорски дебют на сценариста Джейсън Лю („Restless” на Гюс Ван Сант).

Главните роли във филма са поверени на Бойд Холбрук (далечен роднина на легендарния Хал Холбрук, „Milk”, „Narcos” и др.) и Елизабет Мос, която продължава да удивлява със сполучлив избор на роли и добро актьорско присъствие (добре позната от „Mad Men”, „Top Of The Lake” на Джейн Кемпиън, „High-Rise”, „Listen Up Philip”, „The One I Love”, „Queen Of Earth”).

Един бивш затворник, осъден за престъпления, които не са били негово дело, работи в приют за изоставени животни. Съвсем случайно там попада жена, която търси убежище – издирвана е като заподозряна в убийството на своя съпруг-побойник, но има голяма вероятност и да не е извършила деянието. От кадрите в трейлъра може да си направим извод, че ще има нагнетяване на напрежението, преследване и зараждаща се любовна история – подобни комбинации не са оригинални, ала погледът към тях се надяваме да е. Част от реакциите в Сънданс, където е била премиерата на филма, са доста възторжени – „великолепна творба”, „магнетичен” Холбрук, но ние за момента сме скептични към проекта, защото нищо в трейлъра не ни изненада и/или порази с изключителност.

В екипа актьори присъстват още Октавия Спенсър, Су-Лин Ансари, Уалийд Зуайтер и Сун Кан. След представяне на фестивалите в Сан Франциско и Сиатъл, IFC Films са обявили премиерна дата на филма в Щатите за ограничен брой киносалони и в платформата VOD – 23 септември 2016.

плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *