След като Netflix тенденциозно пуснаха целия втори сезон на „Narcos“ миналата седмица, за феновете като нас, които моментално заделиха уикенда си за binge-watching, остана открит въпроса – какво следва след това?

Тук е моментът да спрете да четете, ако финала на сезон втори още ви предстои, тъй като ще навлезем в спойлери.

За запознатите с историята на криминалната империя на Пабло Ескобар беше ясно от самото начало на сезона, че към той ще се кулминира в смъртта на легендарния колумбийски наркотрафикант. Затова нямаше да се учудим, ако на сериала бъде сложен край с финалния епизод, но едва няколко дни след излизането на сезона, от Netflix официално потвърдиха, че се работи по трети и четвърти сезон. Предвид, че това е една от любимите ни модерни телевизионни продукции, новината ни дойде като манна небесна.

Вижте краткия, но достатъчно красноречив първи трейлър на трети сезон.

Фенбойщината в нас се опияни от забавеното темпо на песента „Young Men Dead” на Black Angels (която присъства и в саундтрака на първи сезон на „True Detective”), а простата, но ефективна смяна на Вагнер Моура с Дамиан Алказар (респективно Ескобар с Хилберто Родригес Орехуела) е всичко, от което имаме нужда на този етап, за да подхраним и без това огромния си хайп.

Narcos“ разказва историята на колумбийските картели и по-специално се фокусира върху двата най-големи – Меделин и Кали. Първият сезон проследи изкачването на Ескобар във властта през 70-те и 80-те години, като показа непредвидимата му и безскрупулна природа, като успоредно с това Вагнер Моура успешно въплъти човешките измерения на образа му, превръщайки го в комплексен главен герой, около който беше центрирано действието.

Вторият сезон проследи редица от откритите му терористични актове срещу президента на Колумбия, които съпъстваха западането на империята му и завърши с неговата смърт през 1993 г., когато бива застрелян след 15-месечно търсене от обединените усилия на колумбийските власти, картела Кали, групата главорези Los Pepes, американското правителство и още редица по-малки врагове, които си създава в своето изкачване към абсолютната власт.

Но развитието във втори сезон остави концептуалния въпрос „Какво има да се случва след смъртта на „Краля на кокаина“ отворен. Според създателите обаче сериалът никога не е бил единствено за Ескобар, а за войната срещу наркотиците и по тази необятна тема все още има много за разказване. Тъй като още преди смъртта на Ескобар, картелът в Меделин губи могъщите си позиции и неговото място постепенно е окупирано от Кали, то третият сезон, както стана ясно и от трейлъра, вероятно ще започне точно там, където завърши този – с напасването на новите наркобосове в „голямата схема“, превземането на всички канали на Меделин и фокусирането на историята върху тях.

При неизмеримите кинематографични качества на сериала, примесени с усещането за документалистика, не просто нямаме против, а откровено настояваме за още от същото.

Хосе Падиля („Elite Squad”, „Робокоп“) и Ерик Нюман („Децата на хората“) отново ще бъдат изпълнителни продуценти на „Narcos“, а премиерата на трети сезон ще бъде през 2017 година.

vlcsnap-000023

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *