Въпреки изключително бурните житейски води, в които плува напоследък корабчето на Джак Спароу или, казано с други думи – изобилието от неприятности, разнообразило живота на Джони Деп, актьорът продължава безапелационно напред, при все че не винаги прави правилните избори – особено на роли, и особено в последните години. След „Mortdecai” и „Black Mass” му останаха един Луд Шапкар, Спароу и няколко слухове за роли. Сред тях сега се намества и един детектив от Лос Анджелис, който ще се заеме с разследването на убийствата на рапърите Тупак Шакур и Биги Смолс.

Филмът се нарича „Labyrinth” и според Screen Daily Деп ще влезе в образа на Ръсел Пул, заровил се в неразрешените случаи на убийства в края на 90-те години. Детективът всъщност стига до различни „задънени улици”, но разобличава корупцията в полицейското управление на Ел Ей и предполага теоретично, че Шуг Найт може да има пръст в убийствата. Режисьор е Брад Фърман („The Infiltrator”, „The Lincoln Lawyer”), а в основата на филма ще бъде книгата „LAbryinth” на Рандал Съливан. Ето какво гласи нейният синопсис:

Известният журналист Рандал Съливан представя Ръсел Пул, награждаван детектив от полицейското управление в Лас Анджелис. През 1997 година на него е връчено разследването на една спорна престрелка между полицаи, след която се разкрива, че убитият колега е бил свързан с прочутата гангста-рап музикална фирма на Марион „Шуг” Найт – „Death Row Records”. По време на разследването, Пул започва да осъзнава, че голям брой тъмнокожи полицаи са свързани не само с Death Row, но и с убийствената улична банда Bloods. И в един момент Пул започва да разкрива доказателства, според които някои от тези „gangsta”-ченгета може да са участвали в убийствата на рап-звездите Notorious B.I.G. и Тупак Шакур. Създавайки буря от противоречия в музикалната индустрия и в медиите на Ел Ей, публикуването на „LAbyrinth” е от полза за повдигането на две съдебни дела срещу полицейското управление в града (едното е от вдовицата и майката на Notorious B.I.G., другото е инициирано от самия Пул), които най-накрая може да измъкнат тази история на светло…

Good Films ще представят проекта на потенциални купувачи по време на фестивала в Торонто, който продължава до 18 септември. Продуцентката Мириам Сегал и режисьорът Фърман се надяват да започнат работа по „Labyrinth” до края на 2016. След като Деп е замесен в идеята, сделка сигурно ще има – не е дошъл още моментът, в който името на Джони вече няма да е сигурен коз в киносредите. Не искаме това да се случва, но с безразсъдството си Деп май върви именно натам. Да видим какъв ще е резултатът от предстоящото сътрудничество с Фърман – може пък тази детективска роля да се окаже възродителна за кариерата на един от най-любимите ни актьори от близкото минало…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Джони Деп въпреки огромния си талант напоследък се превърна в последните 10 години в олигофрен нямащ нищо общо с ранните си филми. Пък и неведнъж съм споделял, че за последните 10 години на Деп такива роли си избираше, че не му се е видяла истинската физиономия. Този филм има патенциал. И дано. Напомня ми на един наистина добър филм с Деп от ранните му години. Дони Браско.

    1. Не съм съгласен. Какво значи „олигофрен“? Брандо също има един период от 15-20 години, в който се снима в лайна. Има и по-важни неща от киното. Една от последните роли на Деп беше в Black Mass, където беше изключителен. Не ми е паднал в очите, защото бил се снимал и в тъпи филми. По-скоро ми харесва това цинично отношение към бизнеса.

    2. Деп наистина се насра през последните 15 години.

  2. Статиите ви за този актьор започват да стават досадни. Знаем колко сте разочаровани от развитието на кариерата на Деп последните години, но не е нужно да го натяквате във всяка своя посредствена статия.