Време беше да стигнем и до „The Shape Of Water” – най-новият проект на Гийермо дел Торо. Споменахме за него преди няколко месеца – и ето, че снимките са вече в ход. Стартирали са миналия понеделник в Торонто, Канада, а подробностите във връзка с проекта са до такава степен засекретени, че анотацията е ограничена до две изречения:

 „Още една история в непознат свят, която се случва в ерата на Студената война, в Америка през 1963 година. Едно тайнствено и магическо пътешествие, създадено от Гийермо дел Торо.”

Толкоз. Съвсем е възможно в историята наистина да има човек-амфибия и няма, влюбена чистачка, а може и да очакваме мистериозна приказка в стил „Лабиринтът на фавна” – и това е най-хубавото при Дел Торо, той (обикновено) е готов с всякакви изненади. В едно интервю за THR режисьорът споделя:

„За мен е важно да се върна към по-нискобюджетни проекти, в които има повече свобода. От 1997 година не съм имал никакви проблеми с цензора, но с големия бюджет идват и големите отговорности. Този филм е в мащаби, подобни на „Лабиринтът на фавна” и искам да чувствам същата свобода, за да се опитам да разкажа история с емоционалната логика, която аз реша да следвам. Това е много личен филм. Моят поглед към създанието е особено мой. Девет месеца бяха необходими, за да се измисли и проектира това създание – най-продължителното време, което съм отделил за подобна задача. Ясно е, че много държа на него и ще вложа сърце и душа в работата си.”

Ето какво добавя режисьорът непосредствено преди началото на снимките:

„Започнах работа по този проект горе-долу по времето, когато дойдохме в Торонто за „Огненият пръстен”. Чувствам се благословен и изпълнен със смелост, когато знам, че работя с колегите от Fox Searchlight и с невероятния екип от актьори и творци-съмишленици.”

Не се съмняваме въобще – споделеното е от сърце и душа! Дел Торо доказва с всеки следващ филм, че въображението му е пълно с всевъзможни и шантави, оригинални и предизвикателни идеи, и той гори от желание и нетърпение да ги реализира.

Сценарият на „The Shape Of Water” е в съавторство с Ванеса Тейлър („Игра на тронове”, „Дивергенти”), а ролите във филма са разпределени между Сали Хоукинс, Майкъл Шанън Майкъл Щулбарг, Дъг Джоунс (в ролята на създанието), Ричард Дженкинс и Октавия Спенсър.

The Shape Of Water” ще бъде разпространяван от Fox Searchlight, вероятно във втората половина на 2017 година – все пак Гийермо дел Торо трябва да има известно време за доизпипване на детайлите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Що Мимикрия дали не е добър и ще може да се развихри,щом на високобюджетните не му дават 🙂