Розарио Доусън и Майкъл Колтър в кадър от „Luke Cage“
Розарио Доусън и Майкъл Колтър в кадър от „Luke Cage“

Everybody wants to be the king!

Тийзърът на „Luke Cage“, който се появи покрай тазгодишния Comic-Con, беше достатъчно ясен по отношение съдържанието на следващата обещаваща ТВ-продукция, вдъхновена от света на комиксите. Сега е ред да изгледаме пълен трейлър, който допълнително ни запознава с предстоящите юмручни и огнестрелни схватки на малкия екран:

https://www.youtube.com/watch?v=ytkjQvSk2VA

В общи линии видяното ни харесва и трудно можем да посочим сериозни проблеми, но ни се струва, че иначе страхотният супергеройски гето модел в телевизионните екшъни на Marvel Comics, който работеше отлично при „Daredevil“ и прилично при „Jessica Jones“, тук може леко да ни дойде в повече – не защото героите и конфликтите им са предимно „черни“, а защото се усеща умерено изтъркване на шаблона. По принцип нямаме нищо против проекти, навяващи déjà vu, но сега просто почти нищо ново и различно не ни грабва вниманието – както сме споменавали вече, „Luke Cage“ ще гони и може би дори ще постигне стилистична индивидуалност, която да го отличи от почерка на споменатите други две заглавия, но в основата си той изцяло запазва и следва мрачната крими-тоналност, която вече добре познаваме покрай превъплъщенията на Чарли Кокс като слепия адвокат с червен костюм и на Кристен Ритър като частния детектив със свръх сила. Освен това продължаваме да смятаме, че злодеят ще е значително по-малко интересен и запомнящ се в сравнение с жестоките Уилсън „Kingpin“ Фиск и Кевин „Kilgrave“ Томпсън. Всичко това обаче е по-скоро мрънкане и си признаваме, че с удоволствие ще изгледаме сериала, пък дано е на нивото на предните.

Вижте няколко нови снимки и съвсем пресен плакат:

 

luke-cage-9 luke-cage-8 luke-cage-6 luke-cage-4 luke-cage-5 luke-cage-poster-1-20160815

Netflix ще пуснат всичките 13 епизода на „Luke Cage“ на 30-ти септември, а в ролите ще видим Майк Колтър, Тео Роси, Франк Уейли, Франки Фейзон, Махершала Али, Соня Брага, Симон Мисик, Ерик ЛаРей Харви, Алфре Уудард и Розарио Доусън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Въпреки, че определено не споделях всеобщия овчи възторг по първия сезон на Daredevil, след като изгледах отличния Jessica Jones и в последствие доста по-интересния втори сезон на DD все повече взе да ми харесва Netflixverse-a на Марвел. Ще изгледам и Luke Cage най-вероятно, но като че ли Iron Fist-a ми се струва доста по-любопитен проект.