След еуфорията около новия трейлър на „Rogue One: История от Междузвездни войни”, който си заслужава всичките милиони гледания (въпреки леееката патетичност) и който подхранва вярата ни, че Disney и Lucasfilm (въпреки всичко) ще дадат шанс на мрачния, военен филм, подготвян от Гарет Едуардс, идва ред на разни детайли. Entertainment Weekly са привилегирована медия и дори да разполагат с малки късчета от информация, те са важни за тоталните гийкове на тема света на Star Wars.

В ролята на Боди Руук е изключителният Риз Ахмед, бивш пилот на Империята, който излиза от строя и се присъединява към бунта. „Персонаж като Боди не е роден за войнишки живот, – споделя Ахмед пред EW. – Той е пилот, който работи за Империята, върши си работата, справя се и се примирява с това. Но когато поставиш обикновени хора в изключителни, необикновени обстоятелства, те започват да се държат шантаво. Това може да провокира силни страсти. Аз съм на страната на Боди.”

star-wars-rogue-one-20160815

Още един герой е запознат с Тъмната страна – Соу Герера на Форест Уитакър. Според EW той е бивш приятел на Дарт Вейдър и в случая изглежда помага на нашите герои, за да се примири със сложното си минало. „Не мисля, че той е изпълнен със съжаление. Мисля, че наистина вярва в това, което е сторил, и че то е правилно, – обяснява актьорът. – Соу разбира, че Вселената може да бъде унищожена, други светове ще се окажат разрушени, ако той не успее в мисията си. И е сред малкото хора, които биха направили всичко, за да попречат на действията на имперските сили.”

forest-whitaker-rogue-one-20160815

Андроидът на Алън Тудик – К-2SO е партньор на капитанът на бунтовниците Касиан Андор, изигран от Диего Луна, и между тях има сериозна връзка. „Двамата са обикаляли много, заедно са от няколко години, – казва Тюдик. – Той иска това, което Касиан реши. Той обича Касиан, защото е неговия освободител. Андроидът вижда в капитана образа на свой създател – той му е дал живота, като го е освободил от оковите на първоначалното му програмиране.”

Съществуват и други подобни дроиди, но те функционират при други обстоятелства. „Срещаме още К2-та, които нямат свободна воля. Виждаме ги и… Да, това не е той!”

Screen Shot 2016-08-10 at 10.45.38 AM

Фелисити Джоунс, която влиза в ролята на Джин Ерсо, разкрива пред EW, че във света, в който се развива действието на „Rogue One”, съвсем не е лесно да си жена. „Бих казала, че жените в средите на бунтовниците се ползват с изключително уважение. Мон Мотма със сигурност е пример за подражание за Джин, – казва актрисата. – Така че още от самото начало на филма Джин има много сериозен и силен пример пред себе си – жена, към която изпитва почит и уважение.”

jynerso

Припомняме синопсиса, които да допълни късчетата с информация, докато очакваме следващи трейлъри и отброяваме дните до 16 декември.

Rogue One: История от Междузвездни войни” е самостоятелен филм от вселената на Междузвездни войни и ще разкаже за приключенията на съвсем нови герои. Във време на конфликти, група от нетипични герои се отправят на мисия да откраднат плановете на Звездата на смъртта – най-мощното оръжие на Империята. Този ключов момент от историята на Междузвездни войни събира обикновени хора, които решават да извършат необикновени дела и по този начин да станат част от нещо по-велико.

Режисьор на „Rogue One: A Star Wars Story” е Гарет Едуардс, а в главните роли са Фелисити Джоунс, Диего Луна, Форест Уитакър, Бен Менделсон, Риз Ахмед, Мадс Микелсен, Дони Йен, Джан Уен и Алън Тудик.

Премиерата е 16 декември 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Как пък нито един бял човек не размисли и не се присъедини към бунтовниците. Само негри и араби… И тук-таме по някой азиатски травестит. Пуста политкоректност. Малцинствата ще спасят света от лошите бели хора.

  2. Baжното е, че Джон Уилямс скоро започва записите на музиката към осмия епизод.

    1. Няма начин в Епизод 9 Силата да не бъде с ЛГБТ-общността. След бежанците е техен ред. Очаквам последната част да завърши с многолюден прайд, воден от някой възмургав джедай по розови прашки.

    2. Ще сте първи в киносалона, сигурен съм 😀