Проектът за екранизирането на изключително популярната и обичана серия от игри „Uncharted” съществува от години, но нещата така и не стигнаха доникъде. Толкова рокади и промени имаше, че дойде момент, в който хората с право започнаха да реагират с безразличие на всяка следваща новина, която в крайна сметка не доведе до нищо (ние самите сме отразявали такива през далечната 2010-та), и престанаха да вярват, че филмът някога ще види бял свят.

Sony обаче не се отказват и в светлината на засиления интерес  към други екранизации по игри, като „Warcraft: Началото”, „Assassin’s Creed” и „Tomb Raider”, правят нов опит да задвижат нещата и ни се струва, че е време и ние отново да се включим в отразяването. Преди няколко дни Variety съобщиха, че поредният човек, който е нает да напише сценария на евентуалния бъдещ филм, е Джо Карнахан  („А отборът”, „Отдел Наркотици”, „Димящи аса”, „Сивият”) – информация, която малко по-късно самият Карнахан потвърди в личния си туитър акаунт.

Джо Карнахан
Джо Карнахан

Джо Карнахан потвърждава още, че той ще бъде сценарист, но не и режисьор, тъй като ще е ангажиран с режисурата на „Лоши момчета 3” – подобно на „Uncharted”, подготвян от години проект, към който изгубихме интерес, поради неводещите до нищо новини, както и поради това, че не ни се гледат „Лоши момчета”, ако режисьор не е Майкъл Бей. Но ето какво казва Карнахан:

В един перфектен свят, с удоволствие бих направил и двата, но засега съм „on board” само да напиша сценария… Археологията днес сама по себе си е антика, но този свят винаги ме е очаровал. Особено когато отидеш в музей и се зачудиш как определен експонат е стигнал до там. Плюс поредицата е толкова популярна, че беше трудно да откажа възможността да работя по нея.

На този етап въобще няма да коментираме и да се вълнуваме, защото и друг път сме били в тази позиция и не ни се иска отново да се разочароваме. Няма да се ентусиазираме и като обявят поредното име на актьора, който ще трябва да се превъплъти в ролята на Нейтън Дрейк – и там сме ги чували на кило. Когато стартират снимките, тогава ще говорим. А те трябва да започнат скоро, ако Sony искат да успеят за премиерата, която е обявена за 30 юни 2017 г. Според нас няма никакъв шанс да се справят (не и ако искат филмът да е свестен), но да видим. Междувременно ще следим новото развитие на проекта, ако има такова, разбира се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Играта в момента е голям хит и ,като развитие си е в стил ,,Индиана Джоунс“ .Поне от това ,което съм виждал ,като видео 🙂 И едва ли ще го направят филма толкова добър ,ако тепърва ще пишат сценария , но екшън битките са много добри ,ако успеят да ги пренесат на голям екран 🙂

  2. И героя е уникален, супер чувство за хумор, паркураджия, физически издражлив, много бой яде ама и много раздава.
    Определено си заслужава да види филм, ама дано да е барнат като хората

  3. Да направят филм и по ,,Doom 3“ ,но да няма нищо общо, с оня Doom със скалата от 2005-та 🙂

  4. Една от дефиниращите игри на конзолния фронт. Там има само един любим архиелог и това не е Индиана. 😉

  5. За да има нещо от духа на Ънчартед, а да не е пълен смях, просто трябва Naughty Dog да има брутално участие в процеса на създаване на филма. Направо да направят Нийл Дръкман режисьор и историята заспива 🙂