„Lost in Space”
Премиерата на оригинала е била в далееечната 1965 година по CBS

Съвсем (не) в духа на звездните нашественици, за които си говорихме в поредния, 35-и епизод на подкаста ни Inglourious Kunts, изпитваме необходимост да информираме всички заинтересовани, че Netflix са решили да направят нова поредица, посветена на семейство Робинсън. Мда, не става дума за онази прочута „мисис” от песента на Саймън и Гарфънкъл, а за космическото семейство, създадено от Ървин Алън преди повече от 50 години.

Изгубени в космоса” или „Lost in Space” ще дебютира отново в добиващата все по-голяма популярност платформа за стрийм-видео – първият сезон е замислен да стартира с 10 едночасови серии, които се очакват през 2018 година. Научно-фантастичните сюжети ще бъдат разработвани от писателския екип Мат Сазама и Бърк Шарплес („Дракула: Неразказан”, „Последният ловец на вещици”), а шоурънър ще бъде Зак Естрин („Prison Break”). Планът е да се ползват теми и детайли от оригиналната поредица – съвсем друг е въпросът доколко актуално ще прозвучи това в XXI век, както и кой би се заинтересувал от сюжет, вълнувал щатските граждани по времето на Студената война и надпреварата за завладяване на космическото пространство… Но – може би прибързваме…

В центъра на повествованието ще бъде семейство Робинсън, които трябва да се обединят в кризиисен момент. „Заседнали” на светлинни години разстояние от крайната цел на пътуването им, на тях им се налага да се справят с и в чуждоземна среда, а също и със собствените им страхове. Обещанието е за равни части семейна драма и sci-fi-приключения – „една история за оцеляване във времето”.

Синди Холанд, вицепрезидентът на Netflix, който отговаря за оригиналното съдържание, споделя:

„В оригиналната поредица може да се открие и драматичност, и комедия – и именно тази спойка я е направила толкова желана и чакана от страна на широката публика. Творческият екип, който в момента работи по „Lost in Space”, създава наново сериите за Netflix и се стараят да задоволят вкусовете на всякакъв тип публика – и на онези, които помнят оригинала, и да създадат нови поколения ентусиасти, които ще харесат космическите приключения…”

Премиерата на оригинала е била в далееечната 1965 година по CBS; поредицата се е излъчвала в продължение на три сезона, а междугалактическите приключения на семейство Робинсън са разказани в продължение на 85 епизода. Опитвани са телевизионни рибуути през 70-те години (рисувани приключения) и през 2003 година (игрална версия), като последната е режисирана от легендарния Джон Ву. Съществува и един пълнометражен филм от 1998 година с участието на Гари Олдман, Уилям Хърт, Мат ЛеБлан, Мими Роджърс, Хедър Греъм и Лейси Чабърт, който не беше приет никак добре, както от критиката, така и от публиката.

Изпълнителни продуценти на поредицата ще бъдат Зак Естрин, Сазама и Шарплес, както и Кевин Бърнс от Synthesis Entertainment и Джон Джашни („Годзила”, „Огненият пръстен”), а също така и Марк Хелвиг и номинираният за награда Еми режисьор Нийл Маршъл („Игра на тронове”, „The Descent”), който ще бъде режисьор на няколко епизода.

Интересно ни е какво ще се получи. Не сме от най-големите почитатели на сит-драм-ком-сериите, но пък (почти всички) телевизии (големите канали) доказаха, че вече съвсем не са това, което си спомняме от миналото, така че – възлагаме умерени надежди за възраждане на „Lost in Space”. Може пък да се получи интригуващо… 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *