Едно от нещата, за които съжаляваме най-много във връзка с изминалия 20-ти юбилеен София Филм Фест, е, че изпуснахме режисьорския дебют на актьора Брейди Корбет („Simon Killer”, „Force Majeure”, „Меланхолия”, „Martha Marcy May Marlene”) „Детството на един лидер”. И понеже адски ни се гледа, няма как да не се дразним на изключително обещаващите трейлъри, които излизат покрай предстоящата му американска премиера. Надяваме се, че филмът скоро ще се появи и на Blu-ray и ще можем да поправим пропуска си.

The Childhood Of A Leader” е вдъхновен от едноименния разказ на Жан-Пол Сартр и романа „The Magus” на Джон Фаулз. Действието му се развива в края на Първата световна война и разказва за порастването на едно дете, което се превръща в фашистки лидер. В ролите са Том Суийт, Лиъм Кънингам, Стейси Мартин, Беренис Бежо и Робърт Патинсън. Вижте най-новия трейлър.

Този трейлър, макар и различен като структура, е доста подобен на предишния като използвани кадри и като атмосфера, затова няма да го коментираме отново – миналия път направихме това подробно. Единственото, което не споменахме тогава, а е задължително да отличим, е, че музиката на филма е дело на легендата Скот Уокър. Ако е тази, която чуваме в трейлъра, тя определено прави впечатление и с удоволствие ще си купим саундтрака.

Вижте и два плаката, а след тях може да си припомните официалния синопсис на филма.

плакат плакат

В края на Първата световна война американско семейство се заселва във френско селце, където бащата участва в мирните преговори за сключването на Версайския договор. Съпругата му е отдадена християнка, която много трудно се справя с характера на непослушния им син. Неговите избухвания издават зараждането на едно чудовище. Отчасти вдъхновен от детството на много от големите диктатори на XX в., „Детството на един лидер” е мрачен портрет на надигащото се зло.

Режисьор на „Детството на един лидер” („The Childhood of a Leader”) е Брейди Корбет, а в ролите ще видим Том Суийт, Робърт Патинсън, Лиъм Кънингам, Стейси Мартин, Беренис Бежо, Софи Лейн Къртис и други.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *