С изненада установихме, че досега по никакъв начин не сме отразявали изключително интересния предстоящ мини-сериал на НВО „The Night Of”. Той е базиран на британския „Criminal Justice” (2008-2009) на Стивън Мофат и разказва за разплитането на сложно и с голям културен и политически отзвук дело за убийство в Ню Йорк. Историята проследява полицейското разследване, завеждането на дело, цялата съдебна система и затвора на Райкърс Айланд в Ню Йорк, където обвинените изчакват процеса.

Основният творчески екип зад „The Night Of” са сценаристите Ричард Прайс („The Color of Money”, „The Wire”) и носителят на „Оскар” за най-добър сценарий Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк, „Американски гангстер”), който изпълнява ролята и на режисьор. Надявахме се, че след 10-годишната пауза, следваща неуспешния „All the King’s Men”, Зейлиън ще се завърне към режисурата с потъналия в забвение римейк на „Timecrimes”, но вместо това той е избрал телевизията.

Вижте първия тийзър, а веднага след него и пълния трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=DahJ5jcIyF4

Ето с какво ще заместим липсата на трети сезон на „True Detective”. Според нас рекламите изглеждат доста обещаващо и отлично илюстрират цялостната атмосфера, при това без да разкриват почти нищо съществено от сюжета.

В главните роли са Джон Туртуро (в по-ранните версии на проекта неговият герой е трябвало да бъде изпълняван от Джеймс Гандолфини и Робърт де Ниро) и Риз Ахмет („Rogue One: A Star Wars Story”). Партнират им Бил Камп, Майкъл Кенет Уилямс, Макс Касела, Пурн Яганатан и други.

Премиерата на първия от общо осем епизода на „The Night Of” е 10 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Finally,

    Йохн Туртуро в детективски трилър! Много берекет, слава и пищни армагани за такива кастинг решения (Ориз Ахмет също е мадафака), но това което ми гъни коленете от ентусиазъм са сценаристите. Юху!

  2. Тия ако не спрат скоро с яките сериали, ще трябва да започна да гледам 24/7… и пак няма да смогна.

  3. Гледах първия епизод. Еми… смазващ! Яко снимане, реализъм в почти документален стил, отгласи от Финчър, жесток каст… абе супер! Riz Ahmed познат ни от Nightcrawler изнася серията – перфектен е като стреснатия пакистански таксиджия; Джон Туртуро също стои много добре. Като човек бачкащ от години в системата мога да кажа и, че показаното като полицейска работа в епизода е сериозно доближаващо се до реалността.