През 2010 година анимационният филм „A Cat in Paris” е номиниран за „Оскар”, ала изгуби в надпреварата от „Ранго”. Няколко години по-късно същият режисьорски дует – Жан-Лу Фелисиоли и Ален Ганьол се завръща с нов пълнометражен рисуван разказ – „Phantom Boy”. Уникалният почерк на двамата режисьори се характеризира с „ноар”-естетика, пресъздадена чрез дръзки цветове, а особеният рисунък е реверанс към импресионизма, съчетан с елементи, присъщи на аниме-техниките.

Историята излъчва същата енергия и емоции, вече познати от творчеството на Фелисиоли и Ганьол – в центъра е Лео, едно момче с тайнствена болест, която му позволява да се рее като безтелесен фантом. Това звучи (и изглежда) доста супергероично, а важна част от сюжета са взаимоотношенията между ранено ченге от нюйоркската полиция и желанието им да опазят града от един ужасен гангстер. Обединените им усилия – детективските способности на полицая и възможността на момчето да се рее като дух навсякъде из града, трябва да спасят Ню Йорк от тотално унищожение, към което се стреми престъпния ум на гангстера.

Героите говорят с гласовете на Едуард Баер, Жан-Пиер Мариел, Одри Тоту, а филмът е предвиден за разпространение в Съединените Щати от 15 юли.

плакат плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *