В „Смелата Ваяна“ („Moana”) още една млада и силна героиня се готви да влезе в пантеона с принцеса на Disney. Безстрашната Ваяна, потомка на дълга линия от мореплаватели, се отправя на дръзко пътешествие, две хиляди години преди нашето време, за да открие митичен остров и така да се докаже като капитан откривател. Към приключението на Моана се присъединява и някога могъщият полубог Мауи, който всъщност е във фокуса на първия тийзър трейлър на филма.

Режисьори на „Смелата Ваяна“ са ветераните са Рон Клемънтс и Джон Мъскър („Малката русалка”, „Аладин”), а главните роли озвучават дебютантката Аули’и Кравало и неуморният Дуейн Джонсън.

Докато гледаме трейлъра си мислим колко щеше да е яко Disney да екранизират „Нация” на покойния Тери Пратчет. Историята на Мау и Дафне е изключително интересна,  трогателна и поучителна, и според нас би се получил страхотен филм. Сигурни сме обаче, че и „Moana” ще бъде нещо специално, тъй като творческият екип е на високо ниво – освен Клемънтс и Мъскър, сценаристи са Джаред Буш („Зоотрополис”), Памела Рибън („Samantha Who?”) и Таика Уаитити („What We Do in the Shadows”).

Както и в повечето анимации на Disney, така и в „Смелата Ваяна“ музиката ще играе голяма роля. За нея ще отговарят създателят и звездата на „Hamilton” и „In the HeightsЛин-Мануел Миранда и композиторите Опетаиа Фоа’и и Марк Мансина.

Ето и пълният синопсис, а след него вижте и официалния постер:

Преди три хиляди години най-великите мореплаватели в света кръстосвали южните части на Тихия океан, откривайки многото острови на Океания. Но изведнъж, за хиляда години, техните пътешествия спрели и днес никой не знае защо. В „Смелата Ваяна“ енергичната и смела тийнейджърка Ваяна (Кравало) отплава на дръзко пътешествие, за да се докаже като капитан откривател и за да сбъдне незавършената мисия на нейните прародители. По време на пътуването си, тя се среща с някога могъщия полубог Мауи (Джонсън) и борещи се с насрещните ветрове и течения на открития океан, двамата поемат на приключение, изправяйки се пред страховити чудовища и невъзможни обстоятелства.

плакат

Още веднъж, режисьори на „Смелата Ваяна“ („Moana”) са Рон Клемънтс и Джон Мъскър („Малката русалка”, „Аладин”), които са и сценаристи, наравно с Джаред Буш („Зоотропилис”), Памела Рибън („Samantha Who?”) и Таика Уаитити („What We Do in the Shadows”). Продуцент е Оснат Шърър („Lifted”, „One Man Band”), а в ролите са Аули’и Кравало, Дуейн Джонсън, Алън Тюдик, Филипа Су.

Премиерата е 23 ноември 2016.

Моана

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *