Spider-Man: Homecoming

На фестивала за комикси в Сан Диего Мarvel за пореден път запазиха най-доброто за финал. Студиото представи феноменален трейлър на „Доктор Стрейндж”, потвърди участието на Кърт Ръсел в продължението на „Пазителите на галактиката”, обяви и че носителката на „Оскар” Брий Ларсън наистина ще изиграе супергероинята Капитан Марвел, но явно нищо не е развълнувало тълпата така, както първият поглед върху „Spider-Man: Homecoming” на режисьора Джон Уотс, с участието на Том Холанд и Робърт Дауни младши.

На Comic Con Marvel потвърдиха още, че злодеят във филма ще бъде Лешояда, за когото от месеци упорито се спекулираше, че ще бъде изигран от Майкъл Кийтън. Именно Лешояда е трябвало да бъде и злодеят в неосъществения „Спайдър-Мен 4” на Сам Рейми, като ролята тогава е щял да изиграе Джон Малкович:

spider-man-4-concept-art-john-malkovich-vulture Spidey6-e1464809432395

Тази визия за Лешояда е доста близка до комиксовия първоизточник, а в превъплъщението си Джон Малкович би могъл да бъде доста убедителен. В неосъществената четвърта част на „Спайдър-Мен” Сам Рейми искал да надскочи себе си след разочарованието „Спайдър-Мен 3”, като в ролята на Черната котка щяла да влезе Ан Хатауей. Така или иначе, Лешояда съвсем скоро ще бъде представен на големия екран. Ето и първия поглед към него:

spider-man-home-coming-img02-20160725

Повече от възторжени са отзивите от представените кадри от „Spider-Man: Homecoming” в Сан Диего. Видяното от публиката се описва като гимназиален филм с Джон Хюз vibe („Pretty in Pink”, “Breakfast Club”) и дори на места кадрите напомняли сериала „Freaks and Geeks”. Клипът започвал с песента на Джоан Джет „Bad Reputation”, след което се виждал годишен албум със снимките на някои от най-разпознаваемите лица във вселената на Марвел. В часовете Питър не обръщал особено внимание на учителя, а гледал на лаптопа си кадри от битката на Отмъстителите от „Civil War”. Консистетността на паяжината си, Спайдър-Мен тествал в часовете по „Уеб дизайн”.

Във „Войната на героите” се уверихме колко подходящ е Том Холанд за Питър Паркър, но като поредно доказателство служи това selfie, което Холанд сподели в своя instagram:

rs_634x797-160708075515-634.Tom-Holland-FB-070816

Със завръщането си (Homecoming!) във Вселената на Marvel Спайдър-Мен отново заема мястото си в пантеона на супергероите и заслужено ще получава все по-голямо внимание. Ето и каква невероятна игра се задава на хоризонта:

Игралният „Спайдър-Мен” не е единственият филм, който предстои за героя: ще видим и анимационна версия, като в костюма най-вероятно ще влезе Майлс Моралес. Съвсем неочаквано Доналд Гловър, който напираше да играе цветнокожия Спайдър-Мен, се присъедини към актьорския състав на игралния филм, чийто официален синопсис гласи:

„Младият Питър Паркър/ Спайдър-Мен (Том Холанд), който направи изключителен дебют в „Първият отмъстител: Войната на героите”, проправя път на новооткритата си самоличност на плетящ паяжини супергерой в „Spider-Man: Homecoming”.

Актьорският състав включва Том Холанд, Майкъл Кийтън, Зендая, Доналд Гловър, Джейкъб Баталон, Тони Револори, Мариса Томей и Робърт Дауни Младши.

Премиерата е 7 юли 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Според мен вече е, нали трябва да има романс с Тони Старк, пък и в капитана си флиртуваха, а леля Мей не е кучка……мол’ти съ

  1. Лешояда прилича на кръстоска от Хеликериъра и Доктор Дуум на Джош Транк.