Малко ни е писнало от боксови филми – миналата година хапнахме една сериозна доза с относително приятния (и технически доста грамотен) „Крийд: Сърце на шампион” на Райън Куглър с Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун, който получи номинация за „Оскар”, и откровената тъпня „Обратен гард” на Антоан Фукуа с Джейк Джиленхол. Поради тази причина пропускаме банално изглеждащи заглавия като „Hands of Stone” на Джонатан Якубович с Едгар Рамирес и Робърт Де Ниро. Общо взето филмът трябва да предлага нещо наистина специално, за да се насилим да му обърнем внимание. А когато Мартин Скорсезе е изпълнителен продуцент на боксов филм, това за нас е специално.

Bleed for This” е дело на режисьора и сценарист Бен Янгър („Boiler Room”) и разказва истинската история (duh!) на световния шампион в няколко категории Вини “The Pazmanian Devil” Пазиенза, който след автомобилна катастрофа получава сериозна гръбначна травма, която според докторите означава край на кариерата му. Вини обаче не приема диагнозата и с помощта на треньора Кевин Рууни се завръща на ринга, за да възвърне шампионската си титла само година след инцидента.

В главните роли са Майлс Телър, когото се радваме да видим в нещо потенциално качествено, след участието му в обидно тъпите филми от поредица „Дивергенти” и „Фантастичната четворка”, и Арън Екхарт. Вижте първия трейлър.

Не сме сигурни дали си въобразяваме, защото знаем, че Скорсезе е изпълнителен продуцент, но ни се струва, че трейлърът носи нещо от неговия стил (а вероятно и самият филм ще го прави). Дето се вика, имитацията е висша форма на ласкателство. Не очакваме обаче между „Bleed for This” и филмите на Скорсезе да има прилики в качеството. Въпреки това бихме го гледали, тъй като историята на Вини Паз е интересна, творческият екип е на висота и трейлърът не изглежда лошо.

Режисьор и сценарист на „Bleed for This” е Бен Янгър, а в ролите са Майлс Телър, Арън Екхарт, Кийран Хайндс, Тед Ливайн, Кейти Сагал и други.

Премиерата е 4 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. „относително приятния“, „откровената тъпня“… шъ загазиш момче

    1. Нали всичко било написано по времето на омир, бе, какво се дуеш. Важното е, че беше убедително показано. Харди-Нолти връзката беше страхотна.