Вчера MGM и Paramount представиха втори пълен трейлър на предстоящата епична историческа екшън-драма „Бен-Хур”, подготвяна от руския режисьор Тимур Бекмамбетов. Филмът споделя елементи както от романа на Лу Уолъс, така и от класиката на Уилям Уайлър от 1959 г. Той разказва добре познатата история на юдейския принц Юда Бен-Хур (Джак Хюстън), който е обвинен в предателство и изпратен в робство от своя доведен брат и офицера от армията на Римската империя Месала (Тоби Кебъл). След години, прекарани в морето, далеч от семейството си и любимата си Естер (Назани Бониади), Бен-Хур се завръща у дома, за да си отмъсти и да намери изкупление.

Първият трейлър не ни допадна особено, но определено не беше и трагедията, която очаквахме да се получи от смесването на история като тази за Бен-Хур и визуалния стил на Бекмамбетов. Новият трейлър, въпреки че вече знаехме какво да очакваме, ни се отрази по същия начин. За разлика от предишната реклама той предлага поглед към библейските измерения на филма – виждаме Исус (Родриго Санторо), който изиграва важна роля в живота на Бен-Хур.

https://www.youtube.com/watch?v=-OE46mqgXqo

Един от големите минуси, които видяхме в предишния трейлър, беше актьорски – Джак Хюстън, който незнайно защо не ни радва, и Морган Фриймън, който стоеше като пародия. Сега Хюстън не ни дразни чак толкова, но Фриймън продължава да ни вади от филма, всеки път когато го видим или чуем гласа му. И като казахме „чуем”, намираме избора на музика в тази реклама за потресаващо (да не кажем и болезнено) неподходящ.

В допълнение към трейлъра, MGM и Paramount представиха и едно задкулисно видео, посветено на прословутата кулминационна гонитба с колесниците, която според авторите на филма е пресъздадена реално и (доколкото е възможно) без използването на компютри. Вижте видеото, а веднага след това ви предлагаме за сравнение и цялата сцена от филма на Уилям Уайлър.

Завършваме с един нов постер, в който акцент отново е сцената с колесниците.

плакат

Режисьор на „Бен-Хур” („Ben-Hur”) е Тимур Бекмамбетов („Нощна стража”, „Неуловим”), а сценарият е дело на Кийт Кларк („The Way Back”) и Джон Ридли („12 Years a Slave”). В ролите са Джак Хюстън, Тоби Кебъл, Морган Фрийман, Назани Бониади, Родриго Санторо, Пилоу Асбек, Моисес Ариас, София Блек-Д’Елиа, Айлет Зурер и други.

Премиерата е 19 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Тоби Кебъл обаче все по-смело продължава да нагазва във все по-големи брадви 😀

  2. О,

    тази поп музика в клипа ме кара да гледам с любов остри върхове и повърхности. Soo edgy :/