Въпреки че следим с интерес предстоящата телевизионна екранизация на „Американски богове“ на Нийл Геймън, напоследък не намерихме достатъчно време да представим в реално време обявените подробности около сериала. Сега обаче използваме присъединяването на една от най-големите ни любимки Джилиън Андерсън, за да наваксаме пропуснатото, а и да изкажем радостта си, че отново ще видим Андерсън на малкия екран.

Тя ще влезе в ролята на Медия, описана в официалното прессъобщение по следния начин:

„Андерсън ще играе Медия, говорител на Новите богове, която служи като тяхното публично лице и представител, приемайки формата на различни знаменитости. Тя живее за вниманието, което хората отдават на екраните – лаптопи, телевизори, телефони. Тя е винаги енергична и държи положението под контрол, извъртайки и представяйки всяка история, както на нея ѝ допада.“

american-gods3

На този етап кастът на сериала включва добре познати имена и се очертава доста приятен: Рики Уитъл ще видим като Шадоу Мун – бивш затворник, който става бодигард на загадъчния господин Уензди, прекрасната Емили Браунинг ще е Лора (за която се очаква да има по-голяма роля отколкото в романа, подобно на други от по-второстепенните герои), Криспин Глоувър ще е господин Уърлд, Джонатън Тъкър ще е Лайсмит, по прякор Тъжния (в българското издание на романа), Питър Стормеър ще е Чернобог (дори и да не сте чели книгата, името му трябва да е достатъчен ориентир за ролята), Йетиде Бадаки ще е древната богиня на любовта Билкис, Брус Лангли ще е новият бог „Technical Boy“, Клорис Лийчман ще е звездната пазителка Зора Вечерняя, Крис Оби ще е добре познатият египетски бог Анубис, а Муса Криш ще видим като ифрит (огнен джин).

American Gods Season 1 2017

Вече сме споменавали, че великият Йън Макшейн ще играе господин Уензди, а неотдавна Шон Харис, който беше обявен за ролята на Лудия Суийни, напусна („по лични причини“) и беше заменен от Пабло Шрайбър („Orange Is the New Black“, „The Wire”).

За всеки случай и за тези, които не са запознати с романа, отново добавяме официалния синопсис на българското издание, въпреки че според нас е прекалено кратък и загадъчен:

Шадоу е мъж с минало. Сега обаче той не иска нищо друго, освен да живее спокойно с жена си и да не се забърква в неприятности. Докато не научава, че тя е загинала в ужасна катастрофа. Той тръгва за погребението и самолетът е разтресен от силна буря, а някакъв човек на седалката до Шадоу му се представя като господин Уензди и знае за него повече, отколкото е възможно. Непознатият предупреждава Шадоу, че се задава много по-голяма буря. И от този миг нататък вече нищо няма да бъде същото…

Премиерата на „Американски богове“ („American Gods”) ще е по Starz през 2017, а шоурънъри са Брайън Фулър и Майкъл Грийн.

20160502-american-gods-9-ts

american-gods2-ng

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Нямам отношение към книгата, но все пак ми е любопитно доколко ще се отличава сериалът от нея. В момента е актуално мрънкането ми по „Preacher“, където творческите своеволия са направо скандални.

  2. Well,

    Aз се надъхвам, защото съм фен на приказките на Гейман. Пък и идеята за боговете сред нас е от ония, които хем карат Киркегор да се пипа в гроба. Ако съдим по Stardust, където Нийл е бил също така близо в реализацията както тук – би трябвало да е доста близо до книгата. Изборът на Питър Стормеър и Йън Макшеей, както и на ъх Емили Браунинг, плюс обещанието за добър мрачен климат – here comes the kraaaken! 😀

    Preacher добри ли са? Не съм ги хващал никога. :/

  3. „Preacher“ е окей, просто комиксът ми е доста пресен и ме дразни, че сериалът е прекалено свободна адаптация – разбирам защо и кога са нужни промени, ама чак пък…