Не знаем как сте стискали палци и на кого точно сте се молили и палили свещички (както ви помолихме предния път), но е свършило работа.

Deadline съобщават, че в Кан международните права за притежаващия изключителен потенциал „The Irishman” на Мартин Скорсезе, който се очаква да събере на екран Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши и Харви Кайтел, са били закупени от STX за рекордните 50 млн. долара. Ето какво споделя президентът на STX International Дейвид Косе по повод събитието:

Не бихме могли да бъдем по-развълнувани и привилегировани от това, че сме си осигурили международните права за този забележителен филм. Цялостната визия и подкрепата на Fábrica de Cine за създаването му е невероятна. Мартин Скорсезе е един от най-изкусните режисьори в света и „The Irishman” е точно качественото събитие, което ще помогне на STX да отличи себе си, докато продължаваме да строим наше собствено студио и най-вече нашата световна инфраструктура.

Тук трябва да споменем, че сделката със STX, които между другото купиха правата и за режисьорския дебют на Арън Соркин „Molly’s Game” за 9 млн. долара, се е осъществила, след като в края на миналата седмица Paramount, които държат правата за разпространението на „The Irishman” за Съединените щати, се разбраха с мексиканското студио Fábrica de Cine да поеме изцяло финансирането на 100-милионния бюджет на филма. От Fábrica de Cine споделят:

Това е киносъбитие, което най-вероятно никога няма да бъде повторено. Скорсезе и Де Ниро отново ще са заедно. Скорсезе и Пачино ще работят съвместно за първи път. Силно вярваме в способностите на творците. Решението с кого да работим наистина се свежда до това кой споделя нашата идея за филма и кой наистина вярва в него.

И ние да имахме 100 милиона и ние бихме ги дали за този филм. Дори и да е на загуба (а ни се струва, че световен мащаб и в тази си форма „The Irishman” да не направи пари е абсолютно невъзможно), ще го преживеем само заради удоволствието да видим тези титани да работят заедно по подобна история.

Припомняме, че филмът ще е по сценарий на Стив Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”, „Бандите на Ню Йорк”), базиран на романа на Чарлс Брант I Heard You Paint Houses”, който разказва за живота на профсъюзния представител и наемен убиец на мафията Франк „Ирландеца” Шийран, отговорен за над 25 убийства и свързван с превърналата се в легенда смърт на Джими Хофа, както и с убийството на президента Джон Ф. Кенеди.

За финал ще се върнем към началото, като кажем да продължавате да изпълнявате молитвените си ритуали така, както и до момента, за да може всичко около продукцията да е наред и скоро да започнем да получаваме официални новини за допълнителен кастинг, началото на снимките, кадри от снимачната площадка, плакати, трейлъри и т.н. и т.н.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Да започват снимките по-скоро!Стискам палци само, понеже не мога да дам 100 милки. 🙂

  2. Мисля,че трейлърът беше с Брад Пит. Защо тук не се споменава Брад Пит?