Сега ще направя лично изявление, което по никакъв начин на отразява настроенията и предпочитанията на останалата част от екипа, нито ги ангажира да се съгласят с мен. Харесвам Логан Лърман и му предвещавам интересна кариера. Доброто впечатление се е изградило предимно от „Предимствата да бъдеш аутсайдер”, „Ярост” и „Ной”, а ето, че иззад ъгъла се задава нова възможност да докажа тезата си.

Indignation” е адаптация по книгата на Филип Рот (романът е издаден у нас като „Възмущение” и даже ще си натрапя ревюто ето тук) и разказва за Маркъс (Лърман) – младо момче от еврейски произход, което работи в месарския магазин на баща си и посещава християнския колеж в Охайо. Строгите религиозни ограничения са разклатени от увлечението му по Оливия (прелсътителната Сара Гадон). Предлагаме ви първия трейлър, след което ще обсъдим видяното.

https://www.youtube.com/watch?v=wCEAyjYwJy0

Мрачните краски в отлично подредения живот на еврейската общност, подтиснатото сексуално желание и объркването на съзряващия младеж. Всичко, което създава силното внушение в книгата е на лице в двете минути по-горе. Освен, че Лърман изглежда убедително като напрегнатия Маркъс, скрил под срамежливостта си тонове емоции, Гадон впечатлява със съвършено различна роля от тази в изключителния „Enemy”.

Филмът ще е режисьорски дебют за Джеймс Шеймъс, който е работил по сценариите на „Ледена буря”, „Тигър и дракон”, „Похот, внимание”, като освен това е продуцирал страхотния „Планината Броукбек”. Филмът беше показан в Сънданс и получи положителни отзиви, но дори и без тях вече сме си го добавили в списъка за тази година.

Предлагаме ви и няколко снимки (ех, тази Сара):

 

indignation-01-20160514 indignation-02-20160514 indignation-03-20160514

Режисьор на “Indignation” е Джеймс Шеймъс, а в ролите ще видим Логан Лърман, Сара Гадон, Бен Розенфийлд, Трейси Летс  и др.

Премиерата е 29 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. хей, мен, изглежда доста свежо. като съм в настроение ще го чекна. мерси! а аз ти препоръчвам книгата, както и благой би било добре да навакса. стига сте чели само комикси. :p

  1. Шит, нямах представа, че се задава такова нещо. Един от любимите ми романи, евАр. И трейлърът изглежда доста приятно.

    1. Знам, че и ти хареса книгата и мислех да ти пратя новината на лично, защото не бях сигурен, че си я видял, но после… се разсеях с по-важни неща. 🙁