Том Круз като Лестат - „Интервю с вампир” (1994)
Том Круз като Лестат – „Интервю с вампир” (1994)

Проверихме щателно – при нас няма и думица, спомената за предстоящата нова адаптация на „Интервю с вампир”. Може би защото внимателно отбягваме колкото се може повече от рибуут-темите и ги отразяваме когато нещата стигнат „до кокала” – демек, сигурно е, че ще се прави нов филм, и няма мърдане повече…

В случая Universal са подновили правата върху 13-те части на „Вампирски хроники” на Ан Райс и са започнали работа по нов филм, базиран първия роман от поредицата. Продуцент ще бъде Брайън Грейзър, заедно с Алекс Курцман, Роберто Орси и Боби Коен, а Джош Буун („Вината в нашите звезди”) ще бъде сценарист и режисьор. И да, очаква се заглавието на филма да е „Интервю с вампир”.

#annerice #vampirechronicles #thevampirelestat

A photo posted by Josh Boone (@joshboonemovies) on

Вече има готов вариант на сценария на Джош Буун и Джил Килингтън, и могат да отпаднат подозренията, че във филма ще бъдат включени и елементи от книгата на Райс „Царицата на прокълнатите” (1988). При все това режисьорът споменава, че в адаптацията ще има и някои „детайли” от другите книги в поредицата:

„Когато бях млад (а то не е било чак толкова отдавна, Буун е на 37 години – бел.ред.), тези книги бяха изключително вдъхновяващи, помогнаха ми да оформя вкуса си, подобно на творчеството на Стивън Кинг. Ан е истински гений, изключително интелигентен човек. Ще режисирам с радост тази адаптация, написахме я заедно с Джил, която аз и партньорът ми в продуцирането Нейт Лий познаваме от толкова много години…”

Любопитно е, че Буун в момента е ангажиран с „The New Mutants” на 20th Century Fox (комиксите преди всичко!) и работи по два филма, базирани върху романи на Стивън Кинг – „Историята на Лизи” и проблематичнияСблъсък”. Режисьорът споделя, че може би ще са необходими година-две, за да вложи цялата енергия и концентрация, която е нужна за реализирането на тези проекти:

В представите ни живее една идея за трилогия от филми по „Vampire Chronicles”. Надявам се, че една телевизионна поредица би могла да разкаже за всички по-второстепенни герои, техните истории. Това е една мечта… Ще видим каква част от нея ще се реализира!”

И сега идва ред на „черешката на тортата” – Буун споделя в Twitter снимка на Джаред Лето (която първоначално сме виждали във връзка с Жокера) и категорично заявява, че „Може да има само един Лестат!

Това означава, че или режисьорът е направил своя избор и остава той да бъде потвърден от продуцентите, или това вече е сторено и главната роля е обещана! Никак не вярваме, че Буун просто „тийзва” феновете, за да разбере какви са настроенията – с неща като „кастинг”, при това за такава иконична главна роля, шега не бива! Ето и неутралния отговор на Крис Райс (писател и син на Ан Райс), който все пак е въодушевен от развитието на проекта.

Universal ще вадят доста чудовища на екран в идните няколко години, ала вероятно ще трябва да „държат изкъсо” режисьорът на новия „Интервю с вампир” – все пак нека не забравяме, че оригиналната творба на Нийл Джордан от 1994 година е шедьовър във всяко отношение – и драматичен, и несравним образец сред филмите във вампирския поджанр. Под него се нареждат дори „Only Lovers Left Alive” на Джармуш и „Let the Right One In” на Томас Алфредсон… И тъй като харесваме Джаред Лето, а той е доказал през годините, че може да изиграе какво ли не, ще очакваме с голямо нетърпение новини по този „проект в развитие”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Става, но няма да е изненадващо, ако е истина.
    Може и сега събралите се GNR да запишат някой cover пак за саундтрака също и ще е 1994-а отново.

  2. Само да не пре*бат хубавата поредица… Според мен трябва да си останат старите филми и да екранизират другите книги.