Вече от години Майкъл Фасбендър е доста зает и не спира да трупа нови и нови проекти, което за нас си е отлична новина, защото определено сме му фенове и ни се иска да видим с какво още може да ни изненада. Шекспир и още две-три екранизации, няколко качествени драми, един Тарантино, няколко страхотни изпълнения на действителни личности, комиксови превъплъщения („Джона Хекс” беше доста срамна история, но той поне направи каквото можа), две-три доста нетипични проекта – нямаме повод за оплаквания, а тепърва ни очакват още няколко големи заглавия. Доста сме писали за „X-Men: Apocalypse”, „Assassin’s Creed”, по-скромния „The Light Between Oceans” и още снимащия се „Alien: Covenant”, но да не забравяме и обещаващия „The Snowman” по романа на Ю Несбьо и под режисурата на Томас Алфредсон.

Явно работата по трилъра е била интересно изживяване, защото сега научаваме за един още по-любопитен и по всяка вероятност доста мрачен проект, но този път вместо детектив, Фасбендър ще играе сериен убиец. При това по действителен случай – „Entering Hades” е екранизация на романа на Джон Лийк за журналиста, писател и пълен психопат Йохан „Джак” Унтервегер. Роденият в Австрия Джак има тежко детство и сериозни отклонения (след поредица нападения и арести, лежи 15 години в затвора за убийство), но в самото начало на 90-те години става доста известен като пример за реабилитиран и адекватен член на обществото. Бившият затворник вече е писател и журналист, който разследва и доста убийства (първо в Европа, а после и в САЩ), като в същото време убива поне девет жени. Няма да казваме дали и как завършва историята на Джак – въпреки че става дума за добре известни факти, вероятно има хора, които биха предпочели да не знаят какво ще стане във филма.

В момента съсценаристът на „Бърдмен” (и копродуцент на „Завръщането”) Александър Динеларис довършва сценария, по който е работил и Бил Уийлър, а Фасбендър ще е продуцент на филма. Засега не е ясно нито кой ще режисира, нито кога да очакваме самия филм, но ще ви държим в течение с развитието на проекта. И дано да има развитите, защото „Entering Hades” има всички предпоставки да се получи наистина страхотен филм. Нямаме търпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *