Йоргос Лантимос, Ариан Лабед и Колине Фарел - Омарът (2015)
Йоргос Лантимос, Ариан Лабед и Колин Фарел – Омарът (2015)

Консенсусно харесахме „Омарът” и оттук нататък няма как да пропуснем новина, свързана с режисьора му Йоргос Лантимос, като в случая е намесена и звездата на абсурдно-песимистичната антиутопия за влюбени. Колин Фарел се присъединява към актьорския състав на „The Killing of a Sacred Deer” (отново животно в заглавието), който ще е шести филм за Лантимос, но едва втори с англоезичен каст.

Филмът ще представлява психологически трилър с щипка отмъщение в сюжета, вдъхновен от Еврипид. Историята ще проследи хирург (Фарел), чийто идеален живот започва да се разпада, когато срещата с младо момче донася ужасяващи разкрития. Докторът ще трябва да се бори за оцеляването на семейството си.

Макар да звучи като доста стандартна история, сигурни сме, че в ръцете на Лантимос, „The Killing of a Sacred Deer” ще добие част от чудновато изкривените елементи, които направиха „Омарът” толкова въздействащ. Радваме се, че Фарел ще изиграе главната роля. В кариерна перспектива (искаме още филми като „В Брюж”, веднага!), за него ще е още една крачка в правилната посока, а в киномаска за нас ще е още един филм, който да следим с интерес.

Предлагаме ви да хвърлите око на ревюто, което Джеймс Франко написа преди няколко дена за „Омарът”. Не може да се мери с това на Христиана, но най-малкото си заслужава да се прочетете, заради шантавия му стил. Франко понякога може да е точен в определенията: “crazy, innovative, funny, sad, moving, devastating”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *