Дали може да сравним „На лов за „Червения октомври”, „Патриотични игри”, „Реална опасност” с „Всички страхове” и „Джак Райън: Теория на хаоса” и какъв ще е изводът? При все, че не сме привърженици на риторичните въпроси, именно те предават най-ясно недоверието, с което подхождаме към новина на тема поредна екранизация по Том Кланси. Явно обаче времето предполага „съживяване” на героя в шпионските афери Джак Райън и с това предизвикателство, в случая са, се нагърбили Amazon.

Преди няколко дни стана ясно, че ролята на новия Райън ще бъде поверен на Джон Кразински. Спецовете отвъд Океана твърдят, че след „13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi” е лесно да си представим Кразински в ролята, ала – уви – за нас не са валидни същите „маркери”! Далеч сме от мисълта да твърдим, че актьорът не става за нищо – напротив, драматичните и леко комедийни роли ги „заковава” безотказно, ала да се вмъква „в обувките” на Харисън Форд и Алек Болдуин (за „Всички страхове”  и „Теория на хаоса” ще се правим, че не съществува, независимо от факта, че режисьор на втория е Кенет Брана – или по-скоро именно заради това!) – това звучи и изглежда абсолютно неподходящо! Майкъл Бей ще се появи отново на хоризонта като един от продуцентите на поредицата и този факт също не е никак обнадеждаващ.

Най-новият проект на Paramount TV няма да се фокусира върху конкретни сюжети от книгите на Том Кланси, а по-скоро ще са силно вдъхновени от неговата работа. Компанията залага толкова сигурно на бъдещия успех на поредицата, че е преценила, че нямат нужда от пилотен епизод – направо ще се пристъпи към действие! Съвсем логично изглежда, след като „Джак Райън: Теория на хаоса” не успя да акумулира очаквания боксофис, Крис Пайн да се откаже от предизвикателния образ, но не очаквахме тъй бързо нещата да се прехвърлят в телевизионните полета… Автори на новата екранизация са Карлтън Кюз („The Strain”) и Греъм Роланд („Lost”).

Макар да имаме добри впечатления от Джон Кразински, той просто не е Джак Райън (поне не и в нашите представи) и ще ни бъде трудно да му симпатизираме, ако изведнъж се окаже обграден от тълпа възмутени и въодушевени източноевропейски комунисти (ако – евентулно – решат да го връщат във времето!). Рано ни е да коментираме очакван или напротив е подготвяният бъдещ сериал по Amazon, но със сигурност ще ви информираме за развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тоя Кразински може да бъде единствено секретарка на Джак Райън. Дори Джона Хил е по-адекватен избор от тоя палячо, ебаси :/