В „The Correspondence” главните роли са отредени за Олга Куриленко и Джеръми Айрънс
В „The Correspondence” главните роли са отредени за Олга Куриленко и Джеръми Айрънс.

Още от началото на 2016 г. най-новата творба на майстора на визуалния разказ Джузепе Торнаторе вече е в разпространение в Италия, а от средата на март киноманите в Литва, Латвия и Естония също могат да се срещнат с героите на интригуващото… общуване от дистанция. В „The Correspondence” главните роли са отредени за Олга Куриленко и Джеръми Айрънс, който неизменно е еталон за безупречност и талант, а също така притежава магнетичност, която (според клишето, което в случая е вярно) е неподвластна на времето.

https://www.youtube.com/watch?v=7XZh9sp2fzY

Както споменават скептични наблюдатели, хората биха очаквали от Торнаторе няколко фестивални участия, преди да пусне филма си в разпространение, но може пък в този случай обичаният от няколко поколения режисьор да е преценил, че „The Correspondence” е филм, направен в името на историята и без амбиции; може сам да е дал зелена светлина за разпространение, защото е сметнал, че този филм няма да има съдбата на „Ново кино Парадизо” или „Малена” и не е нужно да храни излишни надежди…

Историята проследява университетски преподавател по астрофизика и негова студентка, които се влюбват един в друг, ала обстоятелствата ги принуждават да общуват от дистанция… Саундтракът е дело на неповторимия Енио Мориконе, а трейлърът е „подплатен” с кавър на Depeche Mode – култовата „Enjoy The Silence“, изпълнена от Сю Елън. Как ни се иска да се срещнем и с този образ на Джеръми Айрънс… по възможност – веднага!

 

плакат на The Correspondence

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. уф, не знам дали нещо аз не съм наред, но всичко ми се вижда банално. дори и тоя кавър. дори и целият трейлър, дори и постерът.

    силно се надявам да е просто някакво тъпо настроение и филмът да е грабващ и качествен.