Макар да сме изключително скептични относни родните филми (вижте опита ни да съберем някакъв топ десет), всъщност подобно на атеиста, който иска да повярва, че след смъртта все пак може и да има нещо, дълбоко в сърцата си се надяваме, че някога, някъде в обозримото бъдеще, докато все още сме на тая земя, ще видим адекватно българско кино, което няма да ни е срам да изпратим на някой приятел в чужбина, казвайки без гузна съвест: „виж нещо доста яко, което е снимано у нас”.

Миналата седмица във фейсбук страницата на дебютния за Андрей АндоновНикой” се появи тийзър, който бързо започна да се разпространява из мрежата. Едва за тридесет секунди, рекламата успя да хване и нашето внимание, да не кажем, че направо ни зарадва и ентусиазира да го гледаме. Важно е да споменем, че филмът е независим, тоест правен е от ентусиасти, с техни средства и няма много общо с прогнилата кино общност у нас, която решава какво и как да се случва. И преди се е случвало да се подведем, но този път наистина имаме добро предчувствие. Вижте:

Тийзърът определено постига целта си, като събужда интерес, без да издава почти нищо от историята. В него виждаме изключителни образи, които са рядкост за киното по нашите ширини, както и по по-поетични кадри. Надяваме се за добър синтез между реалност и сън (поне на нас ни се струва, че във филма ще има и от двете). Няма да лъжем, обнадеждени сме и плануваме да посетим премиерата на 3-и юни в НДК.

Сега ви предлагаме да прочетете официалния синопсис и след това да разгледате кадри от самия филм, едно видео с интервюта с екипа и снимки от работната площадка.

Вера наскоро е загубила баща си и се е върнала в неговата къща в Родопите. Тони, нейният приятел и Таня, тяхна обща приятелка, я изненадват, пристигайки при нея. Неочаквано се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила. Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната. Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни нейният устроен живот започва да се променя със забележителни последствия.

Кадър от филма „Никой”
Кадър от филма „Никой”

Никой

nikoj-film-img05-20160421

Гергана Плетньова
Гергана Плетньова
Кристиан Милатинов
Кристиан Милатинов

nikoj-film-img03-20160421

nikoj-film-img02-20160421

nikoj-film-img04-20160421

Режисьор на „Никой” е Андрей Андонов, а в ролите влизат Гергана Плетньова, Стоян Радев, Силвия Петкова, Йорданка Ангелова и Кристиан Милатинов

Премиерата е на 3-и юни в зала 1 на НДК.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Все едно гледам реклама на Теленор. Ама няма лошо де … ако действително филмът е самофинансиран и правен от ентусиасти 🙂 🙂

  2. Pядко хваля българските творчета и творкини, но Гергана Плетньова има талант 🙂