Peвю на „Боговете на Египет“

Докато съдбата на света е под заплаха, съвсем ненадейно се появява млад смъртен на име Бек, който начева епична авантюра, за да спаси както човечеството, така и голямата си любов. Ако иска да се справи обаче, трябва да привлече на своя страна могъщия бог Хор, с чиято помощ да надмогне жестокия бог на мрака Сет, узурпирал трона на Египет, трансформирайки доскоро мирната и просперираща империя във владение на хаоса и агресията. След като зрелищният им сблъсък срещу Сет и свитата му ги отвежда в отвъдното, Бек и Хор са принудени да преминат през фантастични препятствия, подлагащи на изпитание героичните им характери. Паралелно се развива особено драматична втора сюжетна нишка: шепа наивни люде без вкус се прозяват в киносалона, а група посивели продуценти си скубят косите. Завеса.

Боговете на Египет“ е слаб филм с дръзки визуални амбиции, които се провалят гръмотевично. Не само жалкият боксофис на филма е причина Алекс Прояс в момента да се моли някой ден отново да си намери работа в Холивуд, но и единодушното възмущение на масовата публика към кичозното фентъзи с участието на Николай Костер-Валдау и Джерард Бътлър. Ние пък сме хем садисти (спрямо вас), хем мазохисти (спрямо себе си), затова си причинихме този лъскаво опакован касово-творчески провал и го пооплюхме без грам скрупули в новия епизод на Inglourious Kunts – рубриката „2 Kunts 1 Couch“ се завръща след няколкомесечна пауза, този път с участието на Мартин Ангелов и Димитър Дринов.

Да си пожелаем сега една лека и спокойна седмица, стартирайки я с градивен хейт:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

 1. Много тъпи филми съм гледал на кино, но това е май едва вторият или третият, на който бях готов да изляза по средата на филма – баси абоминацията.
  Освен бюста на момата нищо друго в този боклук не струва и пукната пара.
  Честно, писна ми да гледам следните два типа – америнаци, които играят американци или ако са “много добри актьори” да играят британски персонажи и британски актьори, които играят всички националности – египтяни, руснаци, латиноси , марсианци и т.н.

 2. Много полезно ревю – спестява ти пари… макар че дори и трейлърите ти стигат, за да си дадеш сметка за приблизително каква брадва иде реч.

 3. няколко пъти споменавате за филм, на който сте си тръгвали, аз имам един.
  Куршуми над Бродуей, с Дженифър Тили и Джон кюсак мисля….баси тъпия филм, ем тогава лелките ме пускаха безплатно в сердика, и пак не го издържах.
  Колкото до БнЕ, изгледах го, без досада, от толкова плюене се бях нагласил за кошмарен филм, а не беше чак толкова. Виж, къде са фръкнале тия 140 млн$ си е мистерия

 4. За такива филми няма нужда да се пише. Няколко минути на дивана са достатъчни.

 5. Браоо, отново на екран. Скоро идва и моя ред , 34-то предаване, трябва и мен да споменете (ако ли не, просто се оглеждайте), като ваш голям фен хахах
  Абсолютно несъгласен за сравнението между “Матрицата” и “Гарванът”, може само си ядете ушите.
  Колкото до филма Богове и еди си кво, мога да кажа под сяква критика, но историите за любовта, завистта, просто не мож се каже, че е някъв недостатък, тва си е константа!
  Дайте нещо по интерестинг следващият път.

 6. От кино не съм излизал или поне нямам такъв спомен. Иначе доста трудно издържах докрая на последният LotR. Като си помисля, че има хора успели да изгледат и разширените версии… ужас!

  Чичо, защо кашляш? – https://www.youtube.com/watch?v=FjGsiFuNBCI

 7. “Dark City” ми е много любим. Не съм гледал скоро “Гарванът”, но “Аз, роботът” и “Knowing” са повече от адекватни. Жалко за Прояс. Дано тази бомба не го довърши.

 8. Алиии бееее, къв е този нов вид на сайта бре… Отвратителен е, не мога да се ориентирам изобщо. Сега ще ми трябва една седмица докато свикна кое къде се намира и кое къде и как е 🙂 Да бяхте предупредили гадове такива.
  Изглежда добре иначе. Вече може да отговаряш на конкрете комнтар и да го редактираш. Това е чудесно. 🙂
  Добре сте подредили всичко с различни секции и т.н.. Харесва ми, но понеже ми е като първоначален шок ми изглежда малко хаотично някакси 🙂

 9. Аххахаах! „Отвратителен е“, но иначе „изглежда добре“. „Добре сме подредили всичко“, но е „хаотичен“. 🙂
  Ама да, трябва да се свикне. Дори и на мен ми трябваше малко време. 🙂

 10. Поздравления за новия вид на сайта, хубаво е да има движение 🙂 Лека-полека само позитивно развитие ви пожелавам, все пак сте първия български сайт, който посещавам сутрин, за мен е важно да сте приятни за окото 😉