Аномалиса

Вече (почти) шест години се стремим да следваме едно основно правило – да представяме голяма част от интересните филми, за които успяваме да открием новини, и винаги пазим надеждата, че някой ден те ще дойдат и у нас, на голям екран. Не бихме ви отегчавали с описание колко сме доволни, когато това се случи, но задължително споделяме добрите новини! В началото на всяка година това се случва благодарение на поредното издание на Международния София Филм Фест. А през 2016 – в годината на 20 годишния юбилей на фестивала – тези добри новини са още повече!

С огромно удоволствие споделяме, че именно в края на първия уикенд след откриването на фестивала, в Зала 1 на НДК публиката ще има уникален шанс да се срещне с най-новата провокативна творба на уважавания (и обичан от нас) Чарли Кауфман – „Аномалиса”. Колективният ни съвет е да не пропускате тази единствена прожекция – и бъдете сигурни, че ние ще бъдем на първия ред в залата!

А ето какво гласи официалното фестивално прессъобщение:

АНОМАЛИСА
ексклузивно на 20-ия София Филм Фест!

Култовият филм на Чарли Кауфман ще бъде представен само
с една-единствена прожекция на 13 март в Зала 1 на НДК

С номинации за „Оскар” и „Златен глобус” за анимационен филм, с голямата награда на журито във Венеция 2015, с още десетки награди и номинаци от различни филмови форуми, най-новото творение на непредвидимия Чарли Кауфман е факт – и голяма част от специалистите на тема кино в целия свят го обявяват за най-добрия, а също и „най-човечния” филм за 2015 година!

Публиката на 20-ия София Филм Фест може да се почувства специална, именно защото й предстои среща с „АНОМАЛИСА”!

Преди няколко години, когато беше обявено началото на този проект, екипът му подготви kick-starter кампания, защото да направиш стоп-моушън анимация с обикновена, човешка и не-екшън история в 21-и век и времето на безкрайните блокбастърни комиксови „продължения”, си е повече от самоубийствено предизвикателство. Но Кауфман нямаше да е Чарли Кауфман, ако се отказваше лесно!

Филмът проследява известния популяризатор на идеи за супер-мотивация Майкъл Стоун (Дейвид Тюлис) – съпруг, баща и уважаван автор, който пътува из Щатите и променя живота на много хора. Но преобразявайки другите, неговият свят става все по-кух и безсмислен, осакатен от досадно еднообразие. По време на командировка в Синсинати той отсяда в хотел „Fregoli” и с удивление открива възможно бягство от депресията си в лицето на непретенциозната Лиса (Дженифър Джейсън Лий), която може да се окаже любовта на живота му… Или греши?!

Този красив, нежен и абсурдно-забавен филм е комедийно и сюрреалистично пътешествие на един човек през мрака на душата му. Създаден е от въображението и страстта на Чарли Кауфман („Да бъдеш Джон Малкович”, „Адаптация”, „Блясъкът на чистия ум”) и Дюк Джонсън („Abed’s Uncontrollable Christmas” – stop-motion епизод от „Community”) и е реализиран с гласовете на Дейвид Тюлис, Дженифър Джейсън Лий и Том Нунан. Музиката е на Картър Бъруел.

„АНОМАЛИСА” ще може да бъде видян САМО на 13 март в Зала 1 на НДК –

не пропускайте своя шанс!

Очаквайте още новини за 20-ото издание на фестивала!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Това ще е най-добрата програма на сфф за последните 10 години.