Hunt for the Wilderpeople

Тазгодишното издание на фестивала в Сънданс тече само от четири дни, но вече има филми, които успяха да се отличат, спечелвайки си всеобщо одобрение. Един от тях е „Hunt for the Wilderpeople” на Тайка Уайтити, който – според тези имали шанса да го гледат – носи белезите на творбите на Роалд Дал и филми като „В небето” на Pixar.

Hunt for the Wilderpeople” е базиран на романа „Wild Pork And Watercress” на Бари Кръмп и разказва за отраснало по приемни домове проблемно момче на име Рики (Джулиан Денисън), който се озовава в покрайнините на Нова Зеландия под попечителството на ново семейство – любящата леля Бела (Рима Те Уйата) и свадливия чичо Хектор (Сам Нийл). Един ден се случва трагедия, която заплашва да изпрати Рики в поредния дом, и той и Хектор са принудени да бягат и да се крият в гората, тъй като са обявени извън закона и пуснати за национално издирване. Скоро двамата се изправят пред решение: дали да си отидат славно или да превъзмогнат различията си и да станат истинско семейство.

Обикновено минава малко време преди сънданските филми да се появят в киносалоните, но „Hunt for the Wilderpeople” ще се появи в Нова Зеландия в края на март и по този повод получаваме възможност да видим първия трейлър.

Очевидно става дума за тийзър и е трудно да се съди само по него, но „Hunt for the Wilderpeople” определено изглежда обещаващо и с удоволствие бихме го гледали, дори и да не беше събрал толкова положителни отзиви. Още една причина, поради която бихме му отделили от вниманието си, е режисьорът Тайка Уайтити, когото познаваме от доста оригиналната хорър комедия „What We Do in the Shadows” и когото Marvel „кльопнаха” за „Thor: Ragnarok”.

Новозеландската премиера на „Hunt for the Wilderpeople” е 31 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *