Стив Куган и Джон К. Райли

Stan & Ollie“ се очертава като доста интересен проект – режисьор ще е Джон С. Беърд („Filth“), филмът ще представи не особено бляскав период от живота и кариерата на гениалните Стан Лорeл и Оливър Харди, а в главните роли ще видим Стив Куган и Джон K. Райли.

Според Screen Daily Куган ще играе Лорел, Райли ще влезе в ролята на Харди, а в основната на действието ще е британското комедийно турне на дуото от 1953 г. По това време „златните” им години са минали, здравето на Харди непрестанно се влошава и бъдещето е неясно, но двамата успяват да възобновят някогашната магия и да зарадват феновете си. Все още нямаме официален синопсис, но ето какво казва за проекта сценаристът Джеф Поуп:

„Стан Лорел и Оливър Харди са моите герои. Когато гледам техни филми, в главата ми е вечна събота сутрин, аз съм на 6 години и гледам телевизия у дома, абсолютно зашеметен. Осъзнавам огромната отговорност да вдъхнеш живот на техните герои, но не съм ги галил с перце и не съм ги разглеждал през розови очила. Те са живи, истински герои с недостатъци и проблеми. Проучването на историята извади наяве толкова много детайли и факти, които не знаех. Но всичко, което съм написал, идва от любовта ми към тях и се надявам, че това ще си проличи.“

Поуп е и един от изпълнителните продуценти на „Stan & Ollie“ заедно с Кристин Ланган (BBC Films), Никола Мартин (BBC Films) и Габриел Тана (SonestaFilms).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *