Kubo and the Two Strings

Обичаме да даваме обещания, които са лесни за изпълнение. Лесни са, защото всеки (е, добре – повечето!) проект, за който сме отваряли дума в „операционната”, търпи развитие, а ние сме в готовност да предаваме новини. В конкретния случай сме много доволни, защото иде реч за една мисия, която вече е започнала – Кубо е потеглил на път, а по най-новата творба на анимационното студио Laika „Kubo and the Two Strings” се работи сериозно.

Сега Focus Features разкриват първият тийзър-трейлър на стоп-моушън анимацията, своеобразен „наследник” на любимите ни „Коралайн”, „ПараНорман” и „Кутийковците”. „Kubo and the Two Strings” е посветен на „японски приказки  имитология, изгубени светове, мистични оригами, благородни герои, обречени влюбени и кръвожадни зверове”. Какво по-хубаво (и разнообразно) от това можем да си пожелаем?!

Не успяваме да разберем много от тези оскъдни кадри, но и целта им не е да ни разказва (част от) историята, а да дадат бегла представа на хората какво могат да очакват. И се запознаваме с част от героите, разбира се – което не е малък бонус. Актьорският акип, който ще ни разкаже интригуващата сага, включва Чарлийз Терън, Матю Маконъхи, Рейф Файнс, Руни Мара, Кари-Хироюки Тагава и Арт Пъркинсън (Рикон Старк от „Игра на тронове” – Кубо ще говори с неговия глас). Автори на сценария са създателите на историята на „ПараНорман” Марк Хеймс и Крис Бътлър.

И тъй като от първото споменаване на Кубо измина една година, напомняме синопсиса на проекта:

В тази епична фентъзи приказка, добродушният бедняк Кубо едва свързва двата края, но се е посветил на старата си майка – грижи се за нея в родното им крайбрежно селце накрай света. Всички там водят тих живот, докато един дух от миналото не решава, че е време да подхване отново вековна вендета. Преследван от богове и чудовища, Кубо ще оцелее само ако успее да открие магическата броня, носена преди време от баща му – най-великия самурай, когото светът някога е познавал. Събрал смелост, Кубо поема вълнуващ път – през миналото на семейната история, управлявайки световните елементи, в битка за земята и звездите…

плакат

Дебютантът-режисьор на „Kubo and the Two Strings” е президентът на Laika Травис Найт, който работи като аниматор във всичките й филми до момента. Премиерата на супер-очакваното от нас приключение се очаква да бъде догодина, в средата на август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *