Фантастични животни и къде да ги намерим

Вчера Warner представиха първия трейлър на предстоящото пътешествие в света на магията „Фантастични животни и къде да ги намерим” („Fantastic Beasts and Where to Find Them”) на Дейвид Йейтс по едноименната книга на Дж. К. Роулинг. За съжаление, става дума за тийзър и той не предлага кой знае колко като кадри, но пък с две думи ни разкрива историята, която е следната:

През 1926 година Нют Скамандър (Еди Редмейн) тъкмо е приключил пътешествие, предприето с цел да бъдат документирани съществуващите изключителни магични създания. Пристигайки в Ню Йорк за кратко, Нют претърпява инцидент, свързан с един „No-Maj” (американското название за мъгъл) на име Джейкъб. От магическия куфар на Нют се изплъзват няколко фантастични животни, които могат да предизвикат смут и в света на магията, и в реалността на „No-Maj”-овете…

Вижте трейлъра.

Определено се надявахме на повече, а получаваме три кадъра и половина в комбинация със светлинни ефекти и обемни лога и надписи. Какво стратегическо решение е да започваш рекламна кампания с тайнственост, при положение, че всички зрители вече добре познават света на Хари Потър и историята в този филм е своеобразно завръщане към него – надали ще има нещо, което много да ни изненада.

Искаше ни се да видим например нюйоркския маг Грейвс (Колин Фарел), приятел на пътешественика Нют, а също и един от противниците на Скамандър (Езра Милър), а защо не кадър със съществото „Modesty”, за което 10-годишната Фейт Ууд-Благроув спечели кастинг, обявен в цял свят… Но пък има достатъчно време до догодина горе-долу по това време – гарантирано, че когато му дойде времето, Warner Bros. ще залеят мрежата с тонове рекламни материали и подробности.

плакат

Режисьор на „Фантастични животни и къде да ги намерим” („Fantastic Beasts and Where to Find Them”) е Дейвид Йейтс, а в ролите са Еди Редмейн, Колин Фарел, Дан Фоглър, Алисън Съдол, Саманта Мортън, Джон Войт, Рон Пърлман, Джен Мъри, Езра Милър и други.

Филмът ще излезе на екран на 18 ноември 2016 – на 2D, 3D и IMAX 3D. Даже бихме го гледали на 4D без всякакви угризения и/или предразсъдъци, стига да го пуснат в такъв формат…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само на мен ли така ми се причу или в трейлъра чух гласа на професор Макгонъгол? 🙂

  2. Нещо в гена на Еди Редмейн продължава да го прави крайно неприятна мутра.