Брайън Де Палма се оглежда за работа

Имаме нужда Брайън Де Палма да работи по-често и по-бързо. Последният му филм „Passion” беше преди три години (и го чакахме цели пет), а по всичко изглежда, че за следващия ще трябва да почакаме още малко – очакваният „Happy Valley”, по който той и Ал Пачино щяха да работят отново заедно 30 години след „Scarface” и 20 години след „Пътят на Карлито”, засега не се случва, макар че проектът не е зарязан изцяло (както стана с много от предишните му).

Сега обаче получаваме надежда, че до година-две любимият ни режисьор все пак може да ни зарадва с нов филм. Variety съобщават, че Де Палма е застанал начело на екшън трилъра „Lights Out”, който в един момент трябваше да бъде режисиран от Ксавие Жен. Филмът е по сценарий на Ламон Магий и Джеф У. Бърд и разказва за сляпа китайка, която е част от план за изобличаването на свръхсекретна програма за убийци. Въпреки че е сляпа, останалите ѝ сетива са нетипично изострени, което ѝ позволява да се бори и да се превърне в герой.

Ето какво споделя китайският продуцент Ин Йе:

Де Палма е доказал се майстор на съспенса. В ръцете на легендарния режисьор „Lights Out” обещава да бъде трилър, който да остане в историята, изпълнен с вдъхновяващи послания, изненадващи сюжетни обрати и страхотни екшън сцени.

Да се надяваме, че Ин Йе е прав и „Lights Out” ще остане за поколенията, както много други от филмите на Брайън де Палма, който отдавна не е правил нещо подобно – харесваме последните му филми (даже много), но дори и ние не можем да отречем, че те не се доближават до най-класните му произведения.

В момента Де Палма, Йе и останалите продуценти от Arclight Films и Huace Pictures са на ниво кастинг, като информацията е, че се търси „A-list” китайска актриса. Ще следим развитието на проекта и ще се включим в момента, в който имаме някаква информация. Стискаме палци филмът да се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И според мен Де Палма е невероятен режисьор от техническа гледна точка, но сценариите на филмите му прекалено често са доста посредствени. А сценарият си е важен. Най-успешните му филми имат за сценаристи много добри драматурзи като Дейвид Мамет и Оливър Стоун (който иначе като режисьор ми е неприятен). Само погледнете сценаристите на Mission: Impossible – David Koepp, Steven Zaillian, Robert Towne (този последният е може би най-великият жив сценарист, редом с Уди Алън). В тази връзка, Ламон Магий и Джеф У. Бърд нещо не ми вдъхват доверие.

  2. Абе дано. Откога ми се ще да гледам не само нов филм на Де Палма, но и такъв, който да става за гледане…