Dad's Army 2015

Be Alert! Blend In! Don’t Panic!

Отново е време за римейк, отново се действа в познато русло и ако някой помни едноименното британско тв-шоу от преди 40 и повече години, може би ще се изкефи да сравнява ниво. За всички останали „Dad’s Army” е комедия с немирни старчета, чаровни и авнтюристични доброволци, които са в готовност да защитават Острова от немска инвазия по време на Втората световна война.

Толкова е „British”, че просто… е наслада за сетивата! Винаги сме доволни да видим Бил Най, както и Майкъл Гембън, а ослепителната Катрин Зита-Джоунс обсебва вниманието с кралското си присъствие в кадър. Тоби Джоунс ще е в ролята на капитан Мейнуоринг и очевидно ще е един от „командващите парада”, особено в кризисни ситуации, подобни на срещите с раздразнителни чифтокопитни бозайници… Режисьор на военновременната авантюра е Оливър Паркър („Johnny English Reborn”), а ето какво гласи официалният синопсис:

1944 година, наближава кулминацията във Втората световна война. Съюзниците навлизат във Франция и се готвят да разгромят германската армия. Но духът на върастните доброволци от гвардията в Уолмингтън никакъв го няма… Те получават нова мисия – да охраняват базата на армията в Доувър, и това е шанс да си върнат себеуважението и репутацията… докато не пристига бляскавата журналистка Роуз Уинтърс, която ще пише за техните подвизи, а междувременно успява да предизвика сърцебиене, ускорен пулс (въпреки напредналата възраст) и повишено внимание у дамското население. Междувременно MI5 улавя радиосигнал, изпратен директно към Берлин от Уолмингтън, което означава, че наоколо има шпионин! Изведнъж приключването на войната е застрашено и идва ред на своеобразните местни герои да се включат в играта и да направят нещо значимо за Родината и човечеството…

Интересна подробност е, че комедийният жанр, реализиран с типичното британско чувство за хумор, не се котира добре отвъд Океана по отношение на боксофис резултати, като обратното е също валидно – американските комедии обикновено не са по вкуса на зрителите от Острова.

плакат

Освен споменатите по-горе актьори, в екипа участват още прецизният и вдъхновяващ Марк Гатис (същият – един от авторите на „Шерлок”- ), Том Кортни, Блейк Харисън, Дани Мейс, Бил Патерсън, Сара Ланкашир, Алисън Стедман, Анет Кросби, Фелисити Монтагю, Джулия Фостър, Холи Демпси, Оливър Тобиас и Емили Атак.

И тъй като много харесваме британското умение да възлагат на качествени актьори задачи за забавление на зрителите, не бихме имали нищо против да се срещнем с филма. Премиерата му във Великобритания е на 5 февруари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *