Големият лош вълк би бил най-малкият проблем на Натали Дормър

Чудно ни е как така Аокигахара, известна като „Гора на самоубийствата” местност в подножието на  планината Фуджи, която в японската митология се свързва със света на демоните, не е обект на по-голямо внимание от страна на киното. Статистиката за намерилите смъртта си там е наистина стряскаща – над 100 души годишно. Човек би си помислил, че филмите, особено пък евтините хоръри, експлоатиращи зловещата история (и настояще) на мястото, ще са адски много, но ние се сещаме единствено за сериозната телевизионна евтиния от 2013-та „Grave Halloween”.

Може да се каже обаче, че вече ставаме свидетели на известно повишаване на интереса към гората, защото тази година има цели две заглавия, свързани с нея – „Sea Of Trees” на Гюс Ван Сант с Матю Маконъхи и Кен Ватанабе и обектът на настоящата ни новина „The Forest” на Джейсън Зейда с Натали Дормър, чиито първи трейлър беше представен от MTV вчера късно вечерта.

The Forest” е по идея на Дейвид С. Гойър и разказва за млада американка на име Сара (Натали Дормър), която отива в Аокигахара, за да търси своята сестра близначка, която изчезва мистериозно. Въпреки предупрежденията на хората да не се отделя от пътеката, твърдо решена да открие истината за сестра си, Сара влиза дълбоко в гората, където гневните и изтерзани души на умрелите дебнат всеки, който изгуби пътя си.

Не изглежда особено оригинално и е пълно с „jump scare” моменти, които не са ни супер любими, но ни се струва, че филмът все пак има някакви „production values” и ще му хвърлим едно око, заради любовта ни към жанра и особено към Натали Дормър. Заради нея ще простим не един или два недостатъка.

Вижте и един документален филм на VICE, посветен на Аокигахара. На японски е, но може да си пуснете субтитри на доста езици.

Режисьор на „The Forest” е Джейсън Зейда, а в ролите са Натали Дормър, Тейлър Кинли, Стефани Воут, Оуен Макен, Юкийоши Озава и други.

Премиерата е 8 януари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Тоя филм се оказа най-голямата тъпотия, която гледах през 2016 година. Интересна и зловеща гора, с (буквално) готова история и чудесна актриса в главната роля, резултираха в непростимо загубен потенциал. 🙁