Гордост и предразсъдъци и зомбита

Очаквахме първия трейлър на дълго подготвяната и проблематична екранизация на „Гордост и предразсъдъци и зомбита” да се появи малко след Comic-Con, където филмът имаше представяне, но това така и не се случи. Дали заради занижения интерес или заради нещо друго, дори не видяхме и изтекъл вариант. Всъщност може и да се появило нещо, но да сме го изпуснали, но така или иначе, нямаше да го гледаме.

Но да оставим това настрана, защото трейлърът вече е факт. Той идва от Великобритания, в което има някаква логика, предвид факта, че филмът и книгата на Сет Греъм-Смит, по която е създаден, са вдъхновени от една от емблемите на английската литература – „Гордост и предразсъдъци на Джейн Остин. Първата половина на рекламата е перфектна репрезентация на описаната от Остин епоха и човек, който не знае за какво става въпрос и не е обърнал внимание на „зомби”-то в заглавието, трудно ще предвиди туиста във втората половина.

http://www.youtube.com/watch?v=QWr3mLI8Xl8

Вижте сега, не си правим никакви илюзии по отношение на този филм – ясно е, че ще бъде  брадвичка, но засега смятаме, че има някакви шансове да се позабавляваме. Вярно е, че се говори за абсолютно сериозен подход към темата „зомбитата през епохата на реализма”, което поне за нас ще е грешка (тъй като подобно „сериозно” отношение към „извънземни в дивия запад” провали обещаващия „Каубои и извънземни”), но виждаме несериозни „намигвания” в този трейлър, които ни дава надежда.

Но да почакаме и да видим какво ще излезе, когато след няколко седмици дебютира пълният щатски трейлър. Сега може да хвърлите едно око и на първия постер.

Гордост и предразсъдъци и зомбита

Миcтeриoзнa eпидeмия e нaпaднaлa тихoтo прoвинциaлнo грaдчe Мeритън, нeдaлeч oт Лoндoн. Глaвнaтa гeрoиня Елизaбeт Бeнет e eдинcтвeнaтa, кoятo мoжe дa cпрe нaшecтвиeтo нa злoвeщитe зoмбитa, нo тoчнo тoгaвa в живoтa й ce пoявявa гoрдият, крacив и aрoгaнтeн миcтър Дaрcи. Бурнитe oтнoшeния мeжду влюбeнитe ce рaзвивaт нa фoнa нa кървaвитe cцeни нa бoйнoтo пoлe, кoeтo Елизaбeт трябвa дa „рaзчиcти” oт oживeлитe мъртви. B тoвa рaзширeнo и пoдoбрeнo издaниe нa oбичaния рoмaн нa Джейн Остин щe мoжeтe oтнoвo дa ce върнeтe в пoзнaтoтo ви oт шeдьoвърa “Гордост и предразсъдъци” тихo aнглийcкo ceлищe, caмo чe тoзи път тo нe e чaк тoлкoвa тихo… Прeдcтoи ви дa ce нacлaдитe нa чиcтo нoви cцeни, в кoитo привиднo кoкeтнитe гeрoини вaдят мeчoвeтe cи и cъcичaт нaрeд плъзнaлaтa из грaдчeтo им зoмби нaпacт. Изпълнeн c рoмaнтикa и рaзбити cърцa, oжecтoчeни битки, кaнибaлизъм и cтoтици хиляди гниeщи трупoвe, “Гoрдocт и прeдрaзcъдъци и зoмбитa” прeoбрaзявa шeдьoвърa нa cвeтoвнaтa литeрaтурa в нeщo, кoeтo cтaвa зa чeтeнe.

Режисьор на „Гордост и предразсъдъци и зомбита” („Pride and Prejudice and Zombies”) еБър Стийрс („Igby Goes Down”, „Charlie St. Cloud”), който е и сценарист наравно с Дейвид О. Ръсел. В ролите са Лили Джеймс, Ели Бамбер, Майли Брадли, Бела Хийткот, Суки Уотърхаус, Лина Хийди, Чарлс Данс, Мат Смит, Дъглас Буут, Джак Хюстън, Сам Райли и други.

Премиерата е 19 февруари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *