Solace

Вдъхновяващо е да се види сър Антъни Хопкинс отново в действие, макар и в отдавна заснет филм. Трилърът „Solace” чака да излезе на екран от 2013 и да „попие” възможно най-много психологически и свръхестествени акценти, за да се превърне в (надяваме се) привлекателна „игра на котка и мишка”. Главните роли са разпределени между вече споменатия колос Антъни Хопкинс, Колин Фарел (който може да изиграе наистина много неща!), Джефри Дийн Морган (защо не се снима по-често този човек?!) и Аби Конриш.

Solace” разказва за ветеран-детектив от ФБР (Морган) и неговата млада, амбициозна партньорка (Корниш), които са принудени да разчитат на помощта на пенсиониран отшелник-аналитик (Хопкинс) за разплитането на пъзел от особено чудати серийни убийства. Интуицията на аналитика „прожектира” в главата му доста стряскащи картини, но той улавя следата на убиеца (Фарел) и скоро осъзнава, че двамата са си спретнали увлекателен мач, а изплъзващият се престъпник има мисия…

Много сме доволни, че имаме възможност да представим и двата трейлъра на филма, защото – сигурни сме, че не е случайно – съчетаната информация рисува доста интересна картина. Че сър Антъни притежава (уж) свръхестествени способности – това става ясно, но до каква степен изводите му се диктуват от логиката, и до каква – от усещането за обстоятелствата – ето това искаме да знаем!

Като цяло „Solace” звучи достатъчно загадъчно, за да решим, че ни е интересен – при все предвидимо-познатия сюжет. Най-малкото подобен актьорски екип не се среща на екрана всеки ден, затова имаме (интуитивна?) увереност, че нещата ще им се получат. Може да не е „шедьовър” на детективската-трилър-съспенс драматургия, но сигурно ще бъде предизвикателен филм. И след като още от трейлърите става ясно кой е убиецът, подредбата на сюжета ще трябва да предложи изненада, която да е достойна за очакванията на публиката.

Начело на „Solace” е бразилеца Алфонсо Поярт, като това е вторият му филм като режисьор след „2 Rabbits”. Любопитно как се случва така, че в един момент показваш дебюта си на един-два не много престижни фестивала по света – и хоп, ангажират те за режисьор на подобен филм. В далечното минало „Solace” се е явявал нещо като продължение на „Седем”, но настоящият филм си е напълно отделен. Сценариът е дело на Джейми Вандербилт, Шон Бейли, Питър Морган и Тед Грифин, а ролите са разпределени между сър Антъни Хопкинс, Колин Фарел, Джефри Дийн Морган, Аби Корниш, Марли Шелтън, Кени Джонсън, Шарън Лоурънс и др.

Solace

Solace

Solace

Solace

Solace

Solace

Solace

Solace

Solace

Solace

Премиерата на „Solace” („Prémonitions”) във Франция е на 9 септември, 16 дни по-късно тръгва на екран и във Великобритания, за Щатите – още не е ясно, а за у нас отговарят bTV Studios, да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Евтинджос, но бих си го пуснал някой следобед. Има 90’s feel to it.

  2. Haпълно съм съгласен, че Джефри Дийн Морган трябва да се снима повече – стига да не е в такива тъпотии.